Mlađi kadeti nakon preokreta izgubili od Turske, Ljumović: Momci su pokazali izuzetan potencijal u svim segmentima igre

Crna Gora izgubila 3:2

2118 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mlađa kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je juče od Turske (3:2), u prvom od dva prijateljska duela u Kodžaeliju.

Izabranici Minje Ljumovića odigrali su dobar meč, imali i vođstvo, ali je Turska do pobjede stigla golom u sudijskoj nadoknadi.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a najbolju šansu propustio je Petar Begović.

Nastavak je donio otvorenu igru i šanse na obje strane. Domaćin je do vođstva došao u 57. minutu preko Juzgeča, ali je pet minuta kasnije izjednačio Andrej Vučković.

Preokret je viđen u 70. minutu zahvaljujući Luki Vušuroviću. Bio je to period odlične igre "sokola“, međutim, dobre prilike nijesu iskoristili Vušurović i Miloš Šekularac. Turska je kaznila te promašaje i preko dvostrukog strijelca Emina Saraja došla do pobjede. Saraj je pogodio u 77. i drugom minutu sudijske nadoknade.

"Ušli smo u utakmicu sa velikim respektom prema ekipi Turske, koja je to i pokazala na samom terenu, gdje se vidjelo da su i više nego odlična reprezentacija. Ali, u prvom poluvremenu mi smo ti koji su bili bliži pogotku, konstantno smo ugrožavali domaćina, ali nismo uspjeli da zatresemo mrežu. U drugom dijelu osjetio se mali pad u našoj igri, gdje smo nakon slabe koncentracije primili gol. Nismo gubili nadu nakon toga, već smo i dalje ugrožavali protivnički gol. Svi napori su se isplatili kada smo preokrenuli. Od tog momenta desile su se neke čudne sudijske odluke, a dječaci ovog uzrasta ne treba da doživljavaju takav tretman", rekao je nakon meča selektor Ljumović.

Isti rivali revanš meč odigraće u srijedu (15:30).

"Na kraju, i pored poraza na ovakav način, momci su pokazali izuzetan potencijal u svim segmentima igre, gdje su odigrali više nego odličan meč, sa ovako kvalitetnim protivnikom. Ostaje nam drugi meč, gdje ćemo imati dosta kadrovskih promjena, kako zbog velike potrošnje u danas veoma zahtjevnom meču, tako i zbog povreda nekoliko fudbalera", kazao je selektor Ljumović.

Bonus video: