Božović: Nadam se da u Nikšiću slavimo istorijsku titulu

Sutjesci i ako pobijede kolo prije kraja će okončati šampionsku trku. Budućnost dočekuje Mornar u direktnom duelu za drugo mjesto

9490 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mečevi 35, pretposljednjeg kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige igraju se danas.

U 19 sati sastaju se Sutjeska Meridianbet - Dečić Admiralbet, Budućnost - Mornar, Jezero - Rudar, Arsenal - Mladost Lob.bet, Jedinstvo Franca - Petrovac.

Moglo bi ovo da bude kolo konačne odluke kada je u pitanju šampionska trka - Dečić će i matematički osvojiti prvi trofej u istoriji kluba ako savlada Sutjesku kraj Bistrice. I remi bi izabranike Milorada Pekovića odveo do cilja ukoliko Budućnost pod Goricom, u još jednom derbiju kola, ne pobijedi Mornar. Pa čak i poraz, ako izgubi Budućnost...

- Meč je od velike važnosti za obje ekipe. Očekujem otvoren fudbal, nadam se da ćemo doći do istorijske titule - rekao je vezista Draško Božović.

Dva kola prije kraja Tuzani imaju tri boda više i bolji međusobni skor, pa im je dovoljno da protiv Sutjeske ostvare barem isti rezultat kao Budućnost protiv Mornara. U protivnom, stvari će se prolongirati za posljednje kolo kada Dečić dočekuje Arsenal, a Budućnost gostuje Petrovcu.

Paralelno se vodi trka za Evropu, a Budućnost i Mornar igraju direktan okršaj - Barani bi se čak u slučaju trijumfa pod Goricom izjednačili na 2. poziciji i kolo prije kraja imali bolji međusobni skor.

- Mornar je odličan tim sa dobrim individualcima, a to najbolje pokazuje stanje na tabeli i rezultati koje Barani postižu u sezoni. Poznajemo ih dobro, a njihov najveći kvalitet je zajedništvo. Želimo da posljednje dvije utakmice u sezoni riješimo u svoju korist, dodatno se podignemo na planu samopouzdanja i spremni dočekamo finale Kupa u kojem ćemo napasti trofej. To je naš primarni cilj - kazao je vezista Budućnosti Miloš Raičković.

Mornar je spreman na veliku borbu:

- Biće teško, ali već smo se sastajali s Podgoričanima ove sezone - igrali smo četiri puta, doživjeli samo jedna poraz... Znamo kako se igraju derbi mečevi i vjerujem da će oba tima pokušati da do rezultata dođu kroz napadački fudbal. Ključno je da ostanemo fokusirani i iskoristimo prilike koje nam se ukažu - jasan je trener Mornara Zoran Đurašković.

Trećoj poziciji, koja bi mogla da donese Evropu ako Budućnost osvoji Kup, još se nada Sutjeska, koja mora da pobijedi oba meča do kraja sezone (danas protiv Dečića kući, u posljednjem kolu protiv Rudara u Pljevljima) i da se vjeruje da Mornar može da izgubi obje utakmice (gostuje Budućnosti, čeka Jezero).

Nije sve potpuno riješeno ni na dnu, ali se stanje nazire - Rudar će se preseliti u Drugu ligu ako ne pobijedi Jezero u Beranama, ili ako Jedinstvo osvoji barem bod kući protiv Petrovca.

Pljevljaci su, dakle, jednom nogom u nižem rangu, što bi bilo njihovo prvo ispadanja u samostalnoj Crnoj Gori, a Budućnost, Sutjeska i Petrovac ostala bi jedina tri kluba koja su od 2006. godine neprestano bila u eliti.

Jedinstvu je tako dovoljan i bod da osigura pretposljednju poziciju i baraž (vjerovatni sa Otrant-Olimpikom), a Arsenalu takođe remi protiv Mladosti DG da otkloni sve dileme.

Mladost će, ako se ne dogodi čudo i dobije oba meča do kraja, a Arsenal izgubi oba, u baražu igrati sa komšijskom Podgoricom.

Parovi 35. kola

BUDUĆNOST - MORNAR 19.00

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

SUTJESKA - DEČIĆ 19.00

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

JEZERO - RUDAR 19.00

Sudija: Ivan Šarac (Cetinje)

ARSENAL - MLADOST 19.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

JEDINSTVO - PETROVAC 19.00

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: