Kvalifikacije za Euro 2025: Marić objavio spisak za mečeve sa Andorom i Grčkom

Crna Gora će gostovati Grčkoj 31. maja, a Andori 4. juna

6811 pregleda 0 komentar(a)
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Mirko Marić, objavio je spisak igračica za predstojeće utakmice protiv Grčke i Andore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će oba meča odigrati u gostima, a prvi je protiv Grčke 31. maja (17), dok je meč sa Andorom na programu 4. juna (19). Naša selekcija je kvalifikacije počela pobjedama nad Andorom (6:1) i Farskim Ostrvima (5:1).

"Od prvog dana smo rekli da je Grčka favorit ove grupe. Ali, to ne mora ništa da znači kada počne utakmica. Nadam se da ćemo odigrati najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti za koliko je to dovoljno. Tek kad se završi ta utakmica možemo da pričamo o gostovanju Andori”, kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora i Grčka dijele prvo mjesto na tabeli grupe C3, s tim što naša selekcija ima bolju gol razliku.

"Ovaj meč može biti presudan za prvo mjesto. Remi bi za nas bio dobar rezultat, a ne treba zaboraviti to da je Grčka pod većim pritiskom, jer igra na svom terenu i favorit je grupe. Lijepo bi bilo da nakon ove utakmice ostanemo na vrhu tabele, ali svakako ne smijemo biti opterećeni time. Važno je da budemo na maksimalnom nivou”, dodao je Marić.

Marić je pozvao 24 igračice - golmani: Anastasija Krstović (Sent Mihalji, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, BiH), Jovana Žugić (Ekonomist);

odbrana: Tatjana Đurković (Asteras Tripolis, Grčka), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Milica Radunović (TSC, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist), Andrea Janjušević (Emina, BiH);

vezni red: Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Nađa Đurđevac (TSC, Srbija), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Ivana Boričić, Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija), Katarina Čađenović (Breznica), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija);

napad: Armisa Kuč (Fomget, Turska), Medina Dešić (Nirnberg, Njemačka), Nađa Stanović (Ferencvaroš), Nađa Doknić (Ekonomist), Maša Tomašević (Budućnost), Jelena Petrović, Tatjana Osmajić (Breznica).

Bonus video: