Igor Gluščević: Luka Đorđević nije raskinuo ugovor sa Zenitom

"Luka je spreman da bude starter u Zenitu i to želi, ali ako takve mogućnosti ne bude on će otići", naglasio je Gluščević.
199 pregleda 0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.07.2017. 11:53h

Informacija da je crnogorski napadač Luka Đorđević raskinuo ugovor sa Zenitom nije tačna. To tvrdi agent našeg reprezentativca iz Budve, Igor Gluščević. On je za ruski dnevnik "Sport iz dana u dan" pričao o aktuelnostima vezanim za 23-godišnjeg napadača.

"Nije tačno da je Luka Đorđević raskinuo ugovor sa Zenitom. Ali slobodno mogu reći da će najvjerovatnije otići iz Zenita, ali samo ako ne bude u planovima za startni sastav. On je spreman da bude starter u Zenitu i to želi, ali ako takve mogućnosti ne bude Luka će otići", naglasio je Gluščević.

Luka Đorđević ima ugovor sa Zenitom do 2020. godine, a sa prvom ekipom je trenirao u oba pripremna ciklusa kluba sa Krestovskog.

"Puno je klubova koji se interesuju da angažuju Đorđevića, a on je spreman da prikaže sav veliki potencijal. On ne želi još jednu sezonu kakva mu je bila prošla u Zenitu. Smatram da je Luki potrebna samo jedna sezona da igra u kontinuitetu kako bi postao veliki igrač. Zbog toga sada razmatramo razne varijante", zaključio je Gluščević.

Đorđević je član Zenita od 2012. godine, ali je uglavnom bio na pozajmicama. U prvom dijelu prošle sezone nastupio je deset puta uz gol u velikoj pobjedi nakon preokreta kojem je kumovao protiv Rostova, koji se još prepričava među navijačima Zenita. U drugom dijelu sezone sada već bivši trener Mirćea Lućesku nije mu dao nijednu šansu.

Sportski direktor Zenita Konstantin Sarsanija je prije šest dana stavio na transfer listu pet igrača na koje ne računa novi trener Roberto Manćini, ali među njima nije Đorđević.

"Mi planiramo dati na pozajmicu ili otpusti Mola, Calagova, Maka, Ernanija i Maurisija", kazao je Sarsanija 7. jula.

U međuvremenu je Robert Mak prešao u PAOK, dok je za Maurisija zainteresovan Krotone.

Bonus video: