Rim protiv Milana: Bitka za Ligu šampiona odavno nije bila ovako žestoka

Šest utakmica do kraja rivali iz Rima imaju po 61 bod, milanski velikan jedan manje - nakon svih uspona i padova koje su imala pomenuta tri tima u sezoni favoriti praktično i da ne postoje...
0 komentar(a)
Lacio - Roma, Foto: Reuters
Lacio - Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2018. 14:55h

Borba za Skudeto u Seriji A je u nedjelju praktično nestala, Juventus je došao do šest bodova prednosti u odnosu na Napoli šest kola prije kraja, ali kao da se bitka za plasman u Ligu šampiona tek zahuktava.

Juve i Napoli su sigurni za evropsku elitu kao dvije najbolje italijanske ekip, ali traže se još dva putnika između tri tima - Rome, Lacija i Intera.

Šest utakmica do kraja rivali iz Rima imaju po 61 bod, milanski velikan jedan manje - nakon svih uspona i padova koje su imala pomenuta tri tima u sezoni favoriti praktično i da ne postoje...

Vanredno kolo koje se igra u utorak i srijedu možda bi moglo da nagovijesti ko je najbliži Ligi šampiona, ali nema dileme da će borba trajati do posljednje runde koja je na programu 20. maja.

Sve su prilike da će se tog 20. maja jedan putnik u LŠ odlučivati u direktnom okršaju, jer će se tada na rimskom "Olimpiku" sastati Lacio i Inter.

"Romu i Inter karakteriše to što igraju promjenljivo, ali opet se čini da imaju i kvalitet više od Lacija. Tim Simonea Inzagija, s druge strane, radi ozbiljne stvari u sezoni, a time što nije izgubio u rimskom derbiju je i pokazao da bolna eliminacija od Salcburga iz Lige Evrope nije ostavila trag", rekao je bivši italijanski napadač Đanluka Vijali.

Inter sjutra veče dočekuje Kaljari, pobjedom bi makar na 24 sata preuzeo treće mjesto, a onda u srijedu navijao za Đenovu (gostuje Romi) i Fiorentinu (dočekuje Lacio).

"Romi je pobjeda nad Barselonom u Ligi šampiona dala veliko samopouzdanje, nama su neki promašaji, kao protiv Milana i Torina, uticali da samopouzdanje bude niže, ali sve to mora da se prevaziđe. Na kraju, jasno je da će jedan od ova tri tima ispasti iz igre za Ligu šampiona, a ja se nadam da će Milano naredne godine gledati najbolji fudbal u Evropi", poručio je trener Intera Lućano Spaleti.

"Crno-plavi" već tri kola nisu dali gol (Milan 0:0, Torino 0:1, Atalanta 0:0), ali i dalje imaju pristojne šanse da ispune primarni cilj u sezoni.

"U tim mečevima smo praktično uradili sve što treba, ali golovi na kraju prave razliku između pobjede i poraza", kazao je Spaleti.

Utisak je da u finišu sezone Lacio ima najteži raspored. Tim našeg reprezentativca Adama Marušića nakon gostovanja u Firenci, očekuju dueli sa Sampdorijom kod kuće, Torinom u gostima, Atalantom na svom terenu, Krotoneom na strani, te na kraju protiv Intera na "Olimpiku".

Interov raspored do kraja je: Kaljari (kući), Kjevo u Veroni, Juventus na "Đuzepe Meaci", Udineze u gostima, Sasuolo kod kuće i gostovanje Laciju.

Roma će se sastati sa Đenovom na "Olimpiku", gostovaće Spalu, a očekuju je i utakmice protiv Kjeva kod kuće, Kaljarija na Sardiniji, Juvea u Rimu i sa Sasuolom u Ređo Emiliji.

Nije isključeno ni da se napravi trougao pred posljednje kolo i da o dva putnika u Ligu šampiona odlučuje međusobni skor i gol-razlika u tim duelima.

Ako pred finalnu rundu tri tima budu imala isti broj bodova Lacio bi u morao da savlada Inter sa dva ili više golova razlike da bi ga eliminisao iz trke.

Inter iz međusobnih mečeva ima pet bodova (pobjeda i remi sa Romom, te neriješeno sa Lacijom) uz gol-razliku plus dva.

"Vučica" je takođe osvojila pet (pobijedila i remizirala u gradskom derbiju, te uzela bod Interu) uz gol-razliku minus jedan.

Lacijali, s druge strane, iz utakmica sa Romom i Interom upisuju samo dva remija i gol-razliku minus jedan...

Bonus video: