Murinjo bijesan zbog terena u Rostovu

"Đavoli" od 19 sati danas gostuju Rostovu na zemljanom terenu "Olimp-2"
1 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2017. 10:21h

Mančester junajted danas u Rostovu na Donu igra prvu utakmicu osmine finala Lige Evrope, a trenera „đavola” Žozea Murinja prilično je iznerviralo stanje terena na stadionu „Olimp-2” u gradu na jugu Rusije.

Trener Rostova Ivan Daniliants već je upozorio goste iz Engleske da će naići na „loš teren”, što su se fudbaleri i stručni štab Junajteda uvjerili odmah po dolasku u Rusiju.

"I dalje mi je teško da povjerujem da ćemo igrati na ovome", kazao je Murinjo .

Trener Junajteda uporedio je teren u Rostovu sa terenom na stadionu „Ptičje gnijezdo” u Pekingu tokom ljeta. Mančester junajted je trebalo sa gradskim rivalom Sitijem da igra prijateljski meč, ali je utakmica otkazana zbog lošeg stanja terena.

"Znam da moramo da igramo, ali ja i dalje teško mogu da povjerujem da ćemo ipak igrati na tom terenu - ako to uopšte može da se nazove terenom".

Inspekcija Uefe juče je izašala na više zemljani nego travnati teren u Rostovu - i dala dozvolu da se igra.

"Imao sam kraći razgovor sa jednim zvaničnikom Uefe. Gospodin mi je rekao - 'igrači su osigurani, ako se nešto dogodi, nema problema'. Tako da moramo da igramo".

Mančester junajted je najveće ime u osmini finala Lige Evrope, a „đavoli” preko drugog po rejtingu evropskog takmičenja traže ulaznicu za Ligu šampiona naredne sezone. Pobjednik Lige Evrope igraće u eliti.

"Ovo je težak žrijeb u svakom mogućem aspektu. Dugačko putovanje, tvrd i nezgodan protivnik koji je u Ligi šampiona pobijedio Bajern i remizirao sa Atletikom. A onda još ovakav teren", zakjučio je Murinjo .

U sezoni 2006/07 Roma i Lion igrali su u osmini finala Lige šampiona, a uspješniji su bili Rimljani (2:0 u ukupnom skoru). Deceniju kasnije, dva tima će se sastati u osmini finala Lige Evrope.

Izdvaja se i njemački derbi između Šalkea i Borusije Menhengladbah, a pažnju privlači i belgijski obračun Genka i Genta.

Parovi: APOEL - Anderleht, Kopenhagen - Ajaks, Rostov - Mančester junajted, Selta - Krasnodar, Gent - Genk, Lion - Roma, Olimpijakos - Bešiktaš, Šalke - Borusija Menhengladbah.

Bonus video: