Peković obnovio povredu, Majami prvi na Istoku

Pekmen je opet povrijedio skočni zglob desne noge zbog kojeg je veći dio marta bio u autu, a ovo je čak treći put ove sezone da obnavlja istu povredu.
58 pregleda 2 komentar(a)
Peković, Foto: Beta/AP
Peković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2014. 07:27h

Crnogorski centar Nikola Peković odigrao je samo sedam minuta za Minesotu u porazu od LA Klipersa u Mineaopolisu. Pekmen je opet povrijedio skočni zglob desne noge zbog kojeg je veći dio marta bio u autu, a ovo je čak treći put ove sezone da obnavlja istu povredu.

Od početka meča se vidjelo da to nije njegova noć, pošto je promašio tri šuta i jednom bio izblokiran prije nego što je zbog bola zatražio izmjenu.

A povrede, i to važnih igrača - Blejka Grifina i Džejmala Kroforda - nisu spriječili LA Kliperse da upišu 16. pobjedu na posljednjih 18 mečeva i drugoplasiranoj Oklahomi na Zapadu približe se na svega dva trijumfa.

Presudila je treća četvrtina, koju su gosti dobili čak 19 koševa razlike (34:15).

"Čini mi se da smo promašili sve što smo pucali u 3. dionici", izjavio je trener Minestote Rik Adelman, dok je plej Riki Rubio imao objašnjenje:

"Ponestalo nam je energije".

Svejedno, Minesota je daleko od mjesta koje vodi u plej-of i šansu će po svemu sudeći morati da traži tek naredne sezone.

A novi lider Istočne konferencije je Majami, koji je pobjedom nad Torontom iskoristio poraz Indijane od San Antonija da preuzme poziciju koja mu pripada.

Lebron Džejms se mučio sa leđima, ali je uspio da ubacio 32 poena, osam puta uspješno asistira i uhvati sedam lopti, što je bilo više nego dovoljno za pobjedu.

San Antonio je, s druge strane, pobjedom u Indijanopolisu vezao 18. trijumf, što je novi klupski rekord tima koji fantastično vodi Greg Popovič.

Najefikasniji akter susreta bio je plejmejker San Antonija, francuski reprezentativac Toni Parker sa 22 koša, dok je prvi strijelac Indijane sa 16 poena bio Pol Džordž.

Rezultati:

Indijana - San Antonio 77:103

Šarlot - Vašington 100:94

Atlanta - Filadelfija 103:95

Detroit - Milvoki 116:111

Majami - Toronto 93:83

Nju Orleans - Sakramento 97:102

Čikago - Boston 94:80

Minesota - LA Klipers 104:114

Denver - Memfis 92:94

Juta - Njujork 83:93

Bonus video: