Novi uspjeh kadeta: Preko Argentine do četvrtfinala!

Blistao je Jovan Kljajić sa 23 poena i 16 skokova, a odlični su bili i Bojan Tomašević sa 19 koševa i Đorđije Marinović sa 12 pogodaka i 11 uhvaćenih lopti. Za polufinale sa Portorikom
90 pregleda 10 komentar(a)
Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore kadeti, Foto: FIBA
Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore kadeti, Foto: FIBA
Ažurirano: 05.07.2018. 08:25h

Još jedan veliki uspjeh kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore - nakon srebra na Evropskom prvenstvu pred svojim navijačima, puleni Mladena Ostojića su ušli u četvrtfinale Mundobasketa.

„Crveni“ su u Rosariju savladali domaću Argentinu sa 73:60, a meč su prelomili krajem treće i u prvih šest minuta posljednje četvrtine serijom 25:6, kojom su minus 11 (37:48) pretvorili u plus osam (62:54).

Domaći su dva minuta i 45 sekundi prije kraja prišli na 63:59, ali to je bio posljednji put da su zaprijetili.

Blistao je Jovan Kljajić sa 23 poena i 16 skokova, a odlični su bili i Bojan Tomašević sa 19 koševa i Đorđije Marinović sa 12 pogodaka i 11 uhvaćenih lopti.

Kod domaćih su najefikasniji bili Gaston Bertona i Esekjel Pas sa po 14 poena.

"Momci su opet pokazali karakter, odlična posljednja četvrtina. Napravili smo još jedan istorijski rezultat, ostvarili treću pobjedu, ušli među osam. Svi smo srećni, kratko ćemo odmarati, a onda odmah slijedi put u Santa Fe, gdje ćemo imati jedan trening sjutra", kazao je selektor Mladen Ostojić, nakon velike pobjede.

Crna Gora će se za polufinale u petak boriti sa Portorikom (23 sata po našem vremenu), koji je savladao Kinu sa 81:64. Karipski tim je u grupi A bio prvi sa dvije pobjede i porazom, a u krugu sa Turskom i Australijom je imao najbolju međusobnu koš-razliku.

"Pomoćnici će odraditi skauting, pa ćemo da vidimo kakav je Portoriko i šta možemo da učinimo, mada mislimo da smo ulaskom među osam napravili veliku stvar. Bitno je da su svi igrači zdravi nemamo povreda, pokazuju karakter koji su imali i prije godinu u Podgorici, sve čestitke za njih. Presrećni smo zbog ovog velikog uspjeh", zaključio je Ostojić.

Ukoliko pobijedi, Ostojićev tim bi se dan kasnije za finale borio sa Francuskom, od koje je izgubio meč za zlato prošlog ljeta u „Morači“, ili Turskom. Za reprizu prošlogodišnjeg četvrtfinala Eurobasketa, „galski pjetlovi“ su se izborili trijumfom nad Novim Zelandom (88:48), a Turci protiv Srbije (87:68).

Pogledajte kako su proslavili plasman dalje.

Bonus video: