Ivanović: Rusi su sjajna napadačka ekipa

Tim koji dolazi iz Moskve je u prvoj fazi Evrokupa imao svih šest pobjeda, što jasno pokazuje kakav zadatak je pred Podgoričanima
1 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.01.2013. 08:58h

Nakon izuzetno važne pobjede protiv MZT Skoplja, košarkaši Budućnost Volija nisu imali mnogo vremana za radovanje i odmor.

Već su okrenuli novi list obaveza, a na njemu se nalazi ime ruskog Trijumfa.

Tim koji dolazi iz Moskve je u prvoj fazi Evrokupa imao svih šest pobjeda, što jasno pokazuje kakav zadatak je pred Podgoričanima.

Vasili Karašev, nekadašnji legendarni reprezentativac Rusije, u ekipi nema igrače velikog imena, ali igraju sjajno i pred “plavima” je izuzetno težak ispit.

"Pred nama su nova iskušenja, teža nego u prvom dijelu Evrokupa, jer igramo sa kvalitetnijim ekipama.Trijumf je stvarno sjajan tim, imali su maksimalan učinak u prvom dijelu. Izuzetan su napadački tim, ali mi igramo na našem terenu, gdje odbrana moramo biti maksimalno agresivna. Trijumf čini spoj iskustva i mladosti, a igraju na vrhunskom nivou. Nadam se da pred našim navijačima možemo pružiti dobru partiju, jer smo puni samopouzdanja nakon pobjede u Skoplju", nada se Nikola Ivanović, talentovani organizator igre Budućnost Volija.

Rusi prosječno po meču daju 87 poena, što znači da odbrana Budućnost Volija drži ključ trijumfa.

"Biće ih izuzetno teško spustiti na manje od 70 poena, jer imaju pet, šest igrača koji su u svakom trenutku spremni da daju 20 ili više koševa. Odbrana će zbog toga morati da bude bez greške, a moramo, sa druge strane, da budemo sigurni u napadu, da organizacija bude dobra kao u prvom poluvremenu meča protiv MZT Skoplja. Ako pružimo takvu igru, možemo se nadati iznenađenju, odnosno pobjedi".

Plasmanom u drugu fazu Evrokupa, crnogorski šampion je napravio veliki uspjeh i sada može bez pritiska da odigra narednih šest mečeva.

Sa tim se, međutim, ne slaže Ivanović.

"Mi u suštini nikada ne igramo rasterećeni, nikada ne kalkulišemo. Svaki rival je novi izazov za nas, bez obzira na njegovo ime. Uvijek, međutim, gledamo realno kvalitet protivnika i sami sebi stvaramo pritisak da moramo odigrati maksimalno angažovano. U svakom meču dajemo maksimum, pa šta na kraju bude. Tako će biti i protiv Rusa, koji su favoriti, ali smo spremni na borbu od prvog do posljednjeg minuta", zaključio je reprezentativac Crne Gore.

Duel Budućnost Volija i Trijumfa igra se u srijedu u “Morači” od 19 sati.

Bonus video: