U znaku Plej-ofa i Miloša Popovića

Ekipa Plej-ofa, dječaci rođeni 1997. godine i mlađi, inače aktuelni prvaci Crne Gore, izuzetnim igrama na turniru zasluženo su se osvojili trofej...
61 pregleda 0 komentar(a)
KK Plej-of, Foto: Privatna arhiva
KK Plej-of, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.05.2012. 07:58h

Košarkaški klub Plej-of, tačnije njegovi pioniri, napravili su veliki uspjeh na međunarodnom turniru u Beogradu, koji je odigran od 29. aprila do 1. maja, u organizaciji Mega Vizure. Na turniru su pored domaćina i Plej-ofa učestvovali Partizan, Crvena zvezda, Beovuk, Put i Feniks (Skoplje).

Ekipa Plej-ofa, dječaci rođeni 1997. godine i mlađi, inače aktuelni prvaci Crne Gore, izuzetnim igrama na turniru zasluženo su se osvojili trofej.

“Izrazio bih izuzetno zadovoljstvo postignutim rezultatom, koji je najbolja potvrda da se sa djecom u našem klubu radi kvalitetno i profesionalno. Talenat za košarku je samo još jedan dar koji ova djeca posjeduju, a koji ih odvaja od svojih vršnjaka.

Treneri u klubu, Zoran Vukčević i ja, prepoznali smo talenat, želju za radom i zajedništvo ove djece i ispred kluba, u skladu sa mogućnostima, obezbijedili maksimalne uslove za rad. Prva nagrada za uloženi trud i dosadašnji rad, bila je prošlogodišnja titula prvaka Crne Gore u konkurenciji pionira, a prethodnih dana na beogradskom turniru je ostvaren još jedan rezultat vrijedan velike pažnje.

Naravno, iskoristio bih priliku da se zahvalim kolegi Milu Mugoši, treneru Sedmice, koji je proslijedio poziv za učešće na turniru upravo našoj pionirskoj selekciji. Takođe, zahvalnost dugujemo i djeci i trenerima druge dvije podgoričke ekipe učesnice turnira, koji su nam pružili veliku navijačku podršku na turniru”, rekao je Marko Vukašević, trener Plej-ofa.

U konkurenciji Beovuka i Crvene Zvezde, podgorički klub je u grupnoj fazi zauzeo drugo mjesto, pobjedom protiv Crvene zvezde (79:70) i porazom u neizvjesnoj završnici od Beovuka (74:71).

Na taj način je izboren plasman u polufinale turnira, gdje su igrači Plej-ofa bili bolji od vršnjaka iz Vizure (82:72).

Uslijedila je finalna utakmica koja je, i pored velikog umora svih igrača, predstavljala šansu za revanš jednoj od najboljih ekipa iz Srbije u uzrastu 1997. godište.

U lijepoj košarkaškoj predstavi Plej-of je savladao Beovuk (68:62) i osvojio trofej.

Kao potvrda kvaliteta, uslijedila je i individualna titula namijenjena najboljem strijelcu turnira, koja je pripala Milošu Popoviću, rođenom 1998. godine, najmlađem članu ekipe, koji je na četiri utakmice imao prosjek od 30,5 poena po utakmici.

Pored Popovića, najveći teret uspijeha iznijeli su kapiten Filip Bakić i organizator igre Savo Milačić.

Dobar rezultat Juniora i Sedmice

U konkurenciji mlađih pionira, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, zapažen rezultat ostvarila je ekipa Juniora, koja je osvojila treće mjesto u konkurenciji vršnjaka iz Crvene zvezde, Vizure, skopskog Feniksa, Partizana i Puta iz Beograda.

Na trurniru su mladi igrači Juniora savladali vršnjake iz Partizana i u utakmici za treće mjesto igrače Feniksa.

Na taj način je ostvaren dobar rezultat u veoma jakoj konkurenciji koji će predstavljati pravi podstrek mladim dječacima za dalji rad i razvoj pod komandom trenera Dejana Vukmanović i Steva Bojanića.

Učešće na turniru je uspješno okončala i ekipa Sedmice u konkurenciji kadeta, igrači rođeni 1995. godine i mlađi. I pored teškog rasporeda i utakmica u grupnoj fazi protiv kasnijih finalista turnira Crvene zvezde i Vizure, ostavljen je dobar utisak, a kao dokaz došao je i lagani trijumf u utakmici za 5. mjesto protiv Feniksa iz Skoplja, kao i nagrada za najboljeg igrača turnira koja je došla u ruke Matije Bulatovića.

Bonus video: