Nebojša Bogavac novi trener Hemofarma

Bivši košarkaš preuzeo "farmaceute" i zvanično uplovio u trenerske vode. Sa Vrščanima je kao igrač osvojio Jadransku ligu 2005.
365 pregleda 0 komentar(a)
Bogavac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bogavac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.01.2012. 17:08h

Bivši crnogorski košarkaš Nebojša Bogavac od danas je novi trener Hemofarma, objavio je klub iz Vršca.

Bogavac nije bio planirao da završi igračku karijeru, ali poziv bivšeg kluba nije mogao da se odbije.

Rođeni Mojkovčanin je završio višu trenersku školu u Beogradu.

"Zahvalan sam Hemofarmu na pozivu i ukazanom povjerenju. Nadam se da ću opravdati očekivanja, i da ću sa klubom, u kojem sam stvorio košarkaško ime i osvojio trofej Jadranske lige, uspjeti da izborim opstanak. Vraćam se kući, svojoj velikoj košarkaškoj ljubavi u Vršac", kaže Bogavac.

Hemofarm je nedavno ostao bez trenera kada je Željko Lukajić podnio ostavku, a do kraja sezone u regionalnom takmičenju ga čeka borba za opstanak, jer nakon 18 kola ima svega pet pobjeda.

Bogavac je karijeru počeo u Gorštaku, afirmaciju stekao u Lovćenu, a proslavio se u dresu Hemofarma sa kojim je kao kapiten osvojio Jadransku ligu 2005. godine.

Bio je ujedno i trofejni kapiten tima iz Vršca, jer "farmaceuti" nakon toga nisu osvojili nijednu titulu.

Bio je član Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu, a nastupao je i za prvu reprezentaciju Crne Gore.

Direktor Hemofarma Dušan Božović zadovoljan je obavljenim poslom.

"Bogavac je legenda Hemofarma, zaslužio je i po ljudskim i po igračkim kvalitetima priliku. On je vezan za naš klub i grad, afirmisao se u Vršcu, a kao kapiten donio nam je i pehar regionalnog takmičenja 2005. godine. Znamo da je radan, on je bio naša velika želja i biće pravi primjer igračima kako se na profesionalan način voli košarka", rekao je Božović.

Bonus video: