"Vrelina" prejaka za Bulse

Timu sa Floride je potreban još trijumf da eliminiše Čikago i bori se za prstenje prvi put od 206. godine
0 komentar(a)
Majk Miler, Foto: BETA/AP
Majk Miler, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 25.05.2011. 08:39h

Nakon što je pobijedio i drugi meču u svojoj dvorani, Majami je bliže nego ikad velikom finalu - timu sa Floride je potreban još trijumf da eliminiše Čikago i bori se za prstenje prvi put od 206. godine.

"Vrelina" je slavila i u četvrtom meču u seriji (101:93 nakon produžetka), a opet je sve riješeno zahvaljujući odličnoj odbrani tima koji sa klupe predvodi mladi trener Erik Spelstra.

Majami je predvodio Lebron Džejms sa 35 poena, Kris Boš je dao 22, dok je Dvejn Vejd postigao 14 - Fleš se nije upisao cijelo drugo poluvrijeme, a onda je u dodatnih pet minuta sa šest poena bio jedan od glavnih igrača... Istakao se i Majk Miler (12).

- Pobjede u ovakvim mečevima donosi odbrana. Ona je i sada bila ključna. Napad nije problem, uvijek će da krene nekog od nas, ali je važno da na drugoj strani terena svi damo maksimum - rekao je Džejms.

I pored nekoliko stravičnih zakucavanja Derik Rouz je ponovo bio jedan od gubitnika. Istina, dao je 23 koša, ali uz šut iz 27-8 i čak sedam izgubljenih lopti. Najbolji igrač regularnog dijela lige je takođe promašio i šut za pobjedu uz zvuk sirene u posljednjoj četvrtini.

- Ništa nije gotovo! Međutim, nije lako kada onako moćni igrači zaigraju odbranu - kazao je Rouz, kome nisu pomogli ni Luol Deng i Karlos Buzer (po 20 pogodaka).

Majami cijelu treću četvrtinu nijednom nije poveo (Čikago je vodio i sa 46:44 na poluvremenu), ali "bikovi" nikako nisu mogli da se odlijepe.

- Majami je veliki tim. Igraju odličnu košarku, sjajnu odbranu i nepogrješivi su u završnici - priznao je trener Čikaga Tom Tibodo.

Kris Boš je veličao defanzivu.

- Zbog odbrane smo došli do finala Istoka. Ona je razlog zašto pobjeđujemo u kontinuitetu i ona nam daje nadu da već u 5. meču možemo da završimo ovu seriju - istakao je krilni centar Majamija.

Naredni meč u seriji se igra u noći između četvrtka i petka u Čikagu.

Rezultat

Majami - Čikago 101:93 - nakon produžetka

Džejms 35 p, Boš 22 p, Vejd 14 p, Miler 12 p - Rouz 23 p, Buzer 20 p, 11 sk, Deng 20 p.

Bonus video: