Čikago dobio Njujork i izjednačio se sa San Antonijom

Čikago savladao Nikse, pa je zahvaljujući porazu San Antonija od LA Lejkersa uhvatio prvo mjesto u ligi
0 komentar(a)
Valas, Foto: FONET
Valas, Foto: FONET
Ažurirano: 13.04.2011. 09:09h

Pretposljednja noć regularnog dijela je donijela i najveću promjenu - San Antonio više nije najbolji tim u ligi, tu poziciju je u pravom momentu uhvatio Čikago.

Bulsi su sinoć pobijedili Njujork (103:90), dok je San Antonio poražen od LA Lejkersa (102:93) i dva tima sada imaju isti skor (61 trijumf i 20 poraza), pa ako i nakon posljednjeg meča ostanu isti žrijebanjem bi se odlučivalo koja bi ekipa imala prednost domaćeg terena u slučaju da dođe do velikog finala. Čikago večeras dočekuje Nju Džersi, dok San Antonio gostuje Finiksu.

A izabranici Toma Tibodoa su u prvom poluvremenu protiv Niksa bili u problemu, ali su sve nadoknadili u nastavku - treću četvrtinu su riješili u svoju korist sa 32:18 (imali su seriju od 26:2) i meč je za tren riješen, domaćin nije imao snage da probije granitnu odbranu „bikova”.

- Trener nam je na poluvremenu rekao da ovako ne ide i da moramo da promijenimo mnogo toga. Taj razgovor nas je trgao, reagovali smo na pravi način - rekao je lider Čikaga Derik Rouz.

Upravo je najveći kandidat za nakorisnijeg igrača regularnog dijela predvodio svoj tim sa 26 poena, dok je Luol Deng upisao tri manje uz 10 skokova. Dvocifren učinak je imao i Karlos Buzer (14 koševa i čak 22 uhvaćene lopte), kao i Žoakim Noa (13).

- Željeli smo da budemo prvi u ligi, mislim da smo to mjesto i zaslužili ove sezone. Međutim, šampion se dobija u plej-ofu, ova slika može dobro da zavara - kazao je Noa.

San Antonio je, dakle, upao u mašinu Lejkersa koji su morali da reaguju (nisu pobijedili od 1. aprila). „Jezeraši”, međutim, nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo, jer je Endrju Bajnam opet povrijedio koljeno. Centar aktuelnog šampiona je stao na nogu Dehuana Blera u trenutku kada je pokušao da ga izblokira i po ko zna koji put u karijeri je morao da „baci peškir”...

Kobi Brajant je predvodio Lejkerse sa 27 pogodaka, Lamar Odom je kao rezervista ubacio 23, a Pau Gasol je uknjižio po 17 poena i skokova. Kod „mamuza”, najefikasniji je bio Geri Nil (16).

Portland je bio bolji od Memfisa (102:89).

Rezultati

Njujork - Čikago 90:103

Entoni 21 p, Voker 18 p - Rouz 26 p, Deng 23 p, 10 sk.

Portland - Memfis 102:89

Oldridž 22 p, 11 sk, Fernandes 18 p - Konli 17 p.

LA Lejkers - San Antonio 102:93

Brajant 27 p, Odom 23 p - Nil 16 p, Boner 13 p.

Bonus video: