Povratak NBA: Klečanje tokom himne i poruke zajedništva

Lejkersi slavili protiv gradskog rivala, Juta bolja od Nju Orleansa

7384 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

Najjača košarkaška liga na svijetu nastavljena je u noći između četvrtka i petka na Floridi, bez publike i u posebnim uslovima zbog epidemije koronavirusa.

U prvim mečevima nakon prekida sezone zbog virusa, ali i prvim utakmicama od početka protesta protiv policijske brutalnosti i rasizma širom SAD, Los Anđeles Lejkersi su slavili protiv LA Klipersa (103-101), dok je ekipa Jute bila bolja od Nju Orleansa (106-104).

Veče je proteklo u znaku poruka zajedništva - igrači, sudije i stručni timovi ekipa klečali su tokom intoniranja američke himne, noseći majice sa natpisom "Životi crnaca su važni" (Black Lives Matter), dok je ista poruka bila ispisana i na parketu.

Neki od igrača su, takođe, na dresovima umjesto natpisa sa prezimenom istakli poruke kao što su "Jednakost", "Sloboda", "I ja sam čovjek"...

U derbiju Zapadne konferencije, LA Lejkersi su odnijeli tijesnu pobjedu protiv gradskog rivala, LA Klipersa.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Entoni Dejvis sa 34 poena. Lebron Džejms je postigao 16 poena, uz par odlučujućih koševa u samoj završnici utakmice.

Džordan Klarkson je sa 23 poena bio najefikasniji u pobjedi Jute protiv Nju Orleansa, dok je cijela petorka Džeza imala dvocifren učinak.

Bonus video: