Poznati kandidati za MVP zvanje NBA lige: Janis, Lebron ili Harden

Slovenac Luka Dončić (Dalas Maveriks) je u najužem krugu za nagradu igraču koji je pokazao najveći napredak

1803 pregleda 0 komentar(a)
Janis Adetokumbo, Foto: AP
Janis Adetokumbo, Foto: AP

NBA liga je u subotu objavila imena trojice finalista u kategorijama za godišnje nagrade, a prošlogodišnji najkorisniji igrač (MVP) Janis Adetokumbo je uz tu kategoriju nominovan i za najboljeg odbrambenog igrača.

Grčkom reprezentativcu i najvećoj zvijezdi vodeće ekipe NBA lige Milvoki Baksa konkurenti za MVP nagradu su Lebron Džejms (LA Lejkers) i Džejms Harden (Hjuston), dok mu za najboljeg defenzivca konkurišu dvojica centara Entoni Dejvis (LA Lejkers) i Rudi Gobert (Juta Džez), koji je tu nagradu osvajao u prošle dvije sezone.

Slovenac Luka Dončić (Dalas Maveriks) je u najužem krugu za nagradu igraču koji je pokazao najveći napredak, a konkurenti su mu Brendon Ingram (Nju Orleans Pelikans) i Bem Adebajo (Majami Hit).

Lu Vilijams (LA Klipers) je u igri za treću uzastopnu nagradu namijenjenu najboljem šestom igraču, a u tome ga mogu spriječiti saigrač Montrezl Harel ili njemački reprezentativac Denis Šruder (Oklahoma Tander).

Plej Memfisa Dža Morant predvodi kandidate za najboljeg rukija, a među trojicom finalista su još prvi izbor prošlogodišnjeg drafta Zajon Vilijamson (Nju Orleans Pelikans) i Kendrik Nan (Majami Hit).

Za najboljeg trenera godine konkurišu strateg Milvokija Majk Badenholcer, trener prošlogodišnjih prvaka Toronto Reptorsa Nik Nurs, te Bili Donovan iz Oklahome.

Za sve nagrade nisu uzimane u obzir utakmice koje se odigravaju u nastavku sezone "u balonu" u Orlandu, jer su tamo samo 22 od 30 NBA ekipe.

Dobitnici nagrada će biti otkriveni tokom prijenosa nastavka sezone u programu televizijskog kanala TNT, a kompletni rezultati će biti dostupni na internet portalu NBA lige.

Bonus video: