Lokalni momak postaje legenda: Majami produžio ugovor sa Haslemom

Haslem ne igra redovno, prošle je sezone ušao u igru u četiri utakmice i u zadnje četiri sezone upisao je ukupno 76 poena, ali ima važnu ulogu u svlačionici i desna je ruka treneru Eriku Spolstri

6446 pregleda 0 komentar(a)
Haslem, Foto: REUTERS
Haslem, Foto: REUTERS

Košarkaš Majamija 40-godišnji Udonis Haslem objavio je u petak da će i sljedeće sezone igrati za taj NBA klub uz mogućnost produžetka saradnje na kraju sezone.

Haslemu će ovo biti 18. sezona u dresu Majamija u koji je došao 2003. Do sada je samo pet igrača u NBA imalo tako dugu karijeru u jednom klubu.

Dirk Novicki je igrao 21. sezonu za Dalas, Kobi Brajant dvadeset godina u LA Lejkersima, Tim Dankan 19 sezona u San Antoniju, Džon Stokton isto toliko u Juti, a Redži Miler 18 godina u Indijani.

Haslem ne igra redovno, prošle je sezone ušao u igru u četiri utakmice i u zadnje četiri sezone upisao je ukupno 76 poena, ali ima važnu ulogu u svlačionici i desna je ruka treneru Eriku Spolstri.

On je rođen u Majamiju, a studirao je na Univerzitetu Florida.

Haslem će svojim sljedećim nastupom u dresu Majmija postati najstariji igrač franšize nakon što je posljednji nastup imao sa 40 godina i 66 dana, što je za tri dana manje od dosadanšnjeg rekordera Džuana Hauarda.

Prošle sezone u NBA ligi su, osim Haslema, igrala još dvojica igrača sa 40 i više godina. To su Vins Karter koji se povukao u 43. godini na kraju sezone i Džamal Kroford sa 40 godina, koji još nije potpisao novi ugovor.

Bonus video: