Barsa lako sa Zvezdom, Valensija bolja od Makabija, Real ubjedljiv protiv Fenerbahčea

Olimpija bolja od Žalgirisa, Zenit od Albe

6917 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa meča Barselone i Crvene zvezde, Foto: twitter.com/FCBbasket
Detalj sa meča Barselone i Crvene zvezde, Foto: twitter.com/FCBbasket

Barselona nastavlja sa dominantnim partijama u Evroligi - "blaugrana" je večeras na domaćem terenu pobijedila Crvenu zvezdu (76:65) i stigla do osme pobjede u ovom takmičenju.

Već na startu je bilo jasno da neće biti iznenađenja - španski tim je poveo 7:0 i poslije deset minuta igre imao 13 poena prednosti (19:6). U tom periodu gosti iz Beograda imali su čak sedam izgubljenih lopti.

Do odlaska na odmor tim Šarunasa Jasikevičijusa je uvećavao prednost i poslije 20 minuta vodio 17 poena razlike (39:22).

Maksimalnu prednost Barselona je imala u trećoj četvrtini kada je poslije koša Higinsa bilo plus 22 (52:30). Tada su "crveno-bijeli" bolje zaigrali u napadu i kako je vrijeme odmicalo polako "topili" razliku, koja je na dva i po minuta prije kraja meča bila svega sedam poena (69:62). Ipak, tim Saše Obradovića nije imao snage za neizvjesniju završnicu, pa bodovi ostaju u Španiji.

Još jedan odličan meč odigrao je Nikola Mirotić. Meč je završio sa 23 poena (4/4 za dva, 2/3 za tri), uz četiri skoka i dvije asistencije za indeks korisnosti 31.

Kod Crvene zvezde jedino je Dejan Davidovac imao dvocifreni učinak. Meč je završio sa 12 poena. Najbolji strijelac Evrolige, Džordan Lojd meč je završio sa dva poena, oba sa linije slobodnih bacanja (0/4 za dva, 0/4 za tri).

Beograđani su nakon večerašnjeg poraza na skoru 4-6.

A Valensija je na domaćem parketu u uzbudljivoj utakmici savladala Makabi 82:80. Prvo je Derik Vilijams sedam sekundi prije kraja pogodio trojku za izjednačenje (80:80). Uslijedio je minut odmora, nakon kojeg je Makabi pod pritiskom izgubio loptu, koja je došla do Bojana Dubljevića. Nikšićanin je odmah asistriao Van Rosomu, koji je u kontri postigao koš i donio bitnu pobjedu svom timu.

Dubljević je meč završio sa šest poena, pet skokova i sedam asistencija. Klemen Prepelič je kod domaćih bio najefikasniji sa 22 poena.

Kod Makabija, Skoti Vilbekin ubacio je 25 poena.

Valensija ima šest pobjeda i tri poraza, a Makabi je na skoru 3-7.

Real je u Madridu bio moćan protiv Fenerbahčea - 94:74. Alberto Abalde je ubacio 17, Kerol 15, Entoni Rendolf 14, a Valter Tavares 13 poena. Blistao je i Fakundo Kampaco sa 12 asistencija.

Kod gostiju iz Istanbula, u čijim redovima nije bilo povrijeđenog Nanda de Koloa, Danilo Bartel je ubacio 22 poena, dok je Lorenco Braun dodao 18.

Real nakon večerašnjeg meča ima šest pobjeda i četiri poraza, dok je Fener treći put uzastopno izgubio i sada je na skoru 4-6.

A Žalgiris je večeras izgubio u Milanu od Olimpije 98-92 i vezao četvrti poraz.

"Manekene" je do trijumfa vodio Kevin Panter sa 22 poena (4/5 za dva, 3/4 za tri). Pratio ga je Zek Ledej sa 20, dok je Šejvon Šilds ubacio 17. Dilejni je dodao 13, a Hajns 10 poena.

Kod "zelene šume" najbolji je bio Rokas Jokubaitis sa 15 poena.

Milano je na skoru 4-3, a Žalgiris 5-5.

Zenit je u gostima bio bolji od Albe (66:73). Tomas Vil sa 17, te Arturas Gudaitis sa 16 i Mateuš Ponitka sa 14 poena bili su najbolji u ruskom timu. Kod domaćih Ben Lamers je sa 15 poena bio jedini sa dvocifrenim učinkom.

Zenit ima četiri pobjede i dva poraza, a Alba je ostvarila dva trijumfa i upisala šest poraza.

Utakmica između Asvela i Olimpijakosa odložena je zbog većeg broja zaraženih koronavirusom u grčkom timu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: