Zvezda protiv Fenerbahčea, derbi u Barseloni, CSKA stiže u Vitoriju

U ostalim mečevima današnjeg programa igraju Alba - Makabi (20:00) i Panatinaikos - Zenit (20:00).

3882 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Euroleague.net
Foto: Euroleague.net

U 18. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde večeras (19:00h) dočekuju ekipu Fenerbahčea.

"Crveno-bijeli" su u prošlom kolu savladali Panatinaikos, prekinuli niz loših rezultata, a eventualnim večerašnjim trijumfom izjednačili bi se sa turskom ekipom na tabeli. Tim Dejana Radonjića ima šest pobjeda i 11 poraza, dok je Fener na skoru 7-10.

I turski tim je u dobrom raspoloženju došao u Beograd - imaju dvije vezane pobjede u svim takmičenjima, a ako žele i večeras da slave moraju, prije svega, da smanje procenat izgubljenih lopti po meču. Tim Igora Kokoškova u prosjeku gubi 14,7 lopti i po tome je peti u Evroligi. Takođe, moraju paziti na reket, jer rivalima dozvoljaju 11,2 ofanzivna skoka po meču.

Ofanzivni skok je Zvezdina dobra tačka ove sezone - Beograđani su sa 10,3 ofanzivna skoka u prosjeku među liderima takmičenja. Stoga će biti zanimljiva borba u reketu, gdje će na jednoj strani biti Ognjen Kuzmić, Marko Jagodić Kuridža, Džoni O Brajant i Duop Rit, a na drugoj Jan Veseli, Danilo Bartel i Ahmet Duverioglu.

Radonjićev tim mora da popravi šut za dva - sa procentom od 49,5 najgora su ekipa u ligi.

U prvom meču ove sezone u Istanbulu slavio je Fenerbahče 77:73.

Barselona i Valensija igraju španski derbi u 18. kolu (21:00). Barsa u meč ulazi sa treće pozicije (11-6), dok je Valensija sedma (10:7).

Biće ovo duel treće najefikasnije ekipe - Valensija u prosjeku postiže po 81,1 poen po meču - dok je Barselona na prosjeku od 73,6 i po tome je na drugom mjestu po neefikasnosti.

Tim Šarunasa Jasikevičijusa od juče je jači za Lea Vestermana, ali on večeras neće biti u sastavu.

Najbolji tim dosadašnjeg dijela sezone, CSKA dolazi u goste Baskoniji (21:00), a to znači samo jedno - povratak Toka Šengelije na mjesto uspjeha. Gruzijski reprezentativac je ljetos u velikom transferu napustio Baskoniju i karijeru nastavio u Rusiji. Za Baskoniju su igrali i Darun Hilijard i Johanes Fojtman, koji će večeras takođe nositi dres "armejaca".

Ekipa Duška Ivanovića je na devetom mjestu, ima osam pobjeda, devet poraza i pokušaće da se revanšira Moskovljanima za poraz u prvom meču kada je u Rusiji bilo (89:86). CSKA u dosadašnjem dijelu sezone ima 14 trijumfa i tri izgubljena meča, a večeras će biti bez Danijela Heketa.

U ostalim mečevima današnjeg programa igraju Alba - Makabi (20:00) i Panatinaikos - Zenit (20:00).

Danas:

Crvena zvezda - Fenerbahče 19:00h

Alba - Makabi 20:00h

Panatinaikos - Zenit 20:00h

Barselona - Valensija 21:00h

Baskonija - CSKA 21:00h

Sjutra:

Žalgiris - Himki 19:00h

Olimpijakos - Bajern Minhen 20:00h

Asvel - Efes 20:45h

Real Madrid - Olimpija Milano 21:00h

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: