Barsa počinje radnu sedmicu u Rusiji, Valensija u Milanu, Baskonija u Istanbulu

Makabi protiv Olimpijakosa, Efes sa Albom

1757 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Filip Roganović
Ilustracija, Foto: Filip Roganović

Ove nedjelje na programu je duplo kolo u Evroligi - 19. kolo igra se danas i sjutra, a u četvrtak i petak na programu je 20. runda.

Današnji program otvaraju Himki i Barselona. Rusi su i ove sezone dosta novca uložili u igrački kadar, ali su - što zbog povreda, što zbog koronavirusa - rezultati izostali. Ekipa Rimasa Kurtinaitisa je posljednja na tabeli sa svega dvije pobjede, uz 16 poraza.

Sa druge strane, Barselona je druga na tabeli sa skorom 12-6 i apsolutni je favorit u večerašnjem meču. Tim Šarunasa Jasikevičijusa u prošlom kolu savladao je Valensiju i prekinuo niz od tri poraza. Večerašnjim trijumfom "blaugrana" bi napravila dobar uvod uoči velikog derbija protiv CSKA, u četvrtak u Moskvi.

Interesantno će biti u Milanu, gdje dolazi Valensija. Tim Etorea Mesine igraće sedam od narednih devet mečeva na svom terenu i pokušati da ostvari rezultate, koji bi ih konačno ostavili na poziciju koja vodi u plej-of. "Manekeni" godinama imaju ogroman budžet, ulažu dosta novca u pojačanja, ali rezultati izostaju.

Valensija u Italiju dolazi nakon dva vezana poraza i eventualnim trijumfom pokušaće da ostane u zoni koja vodi u doigravanje.

Dva turska tima mečeve 19. kola igraju kod kuće. Efes dočekuje Albu, a Fenerbahče Baskloniju.

Makabi kod kuće igra sa Olimpijakosom.

Danas

Himki - Barselona 18:00h

Efes - Alba 18:30h

Fenerbahče - Baskonija 18:45h

Makabi - Olimpijakos 20:05h

Milano - Valensija 20:45h

Sjutra:

CSKA - Žalgiris 18:00h

Bajern Minhen - Zenit 19:30h

Panatinaikos - Asvel 20:00h

Real Madrid - Crvena zvezda 21:00h

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: