Kadija bolji od "svog" Lovćena

Cetinjani izgubili od Sparsa u Banjaluci 82:76 u meču šestog kola ABA 2 lige i doživjeli četvrti poraz

2155 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Đukanović na meču protiv Sparsa, Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic
Milutin Đukanović na meču protiv Sparsa, Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic

Četvrti poraz Lovćenu sa sedmom meču u ABA 2 ligi nanio je njegov bivši trener - sarajevski Spars Miodraga Kadije slavio je u "balonu" u Banjaluci sa 82:76.

Kadija, trener Lovćena u sezoni 2018/19 (i dva puta ranije) je prvi put vodio Spars u regionalnom takmičenju, a njegov tim ima pet pobjeda i dva poraza.

Koliko su bili blizu da iznendade Spars, toliko su Cetinjani bili i daleko - konstantno su rivalu "disali za vratom", rezultatski bili u igri cijeli meč, ali su posljednji put bili u vođstvo osam minuta prije kraja, i to pola koša (66:65).

Rival je tada vezao četiri poena, stekao malu razliku koju je, međutim, čuvao do kraja, uprkos svim pokušajima Cetinjana, te promašajima nekih otvorenih šuteva.

"Čestitam rivalu, koji je bio svježiji od nas. Pogodili su nekoliko teških šuteva, mi smo promašivali zicere, i prije svega slobodna bacanja, što nas je koštalo poraza", kazao je trener Lovćena Petar Jovanović.

Posljednju šansu da se vrate u utakmicu košarkaši Lovćena imali su 40 sekundi prije kraja, kada je Miloš Popović promašio šut za tri pri zaostastatku od pet poena.

Njegov prezimenjak Aleksa bio je pogodio je potom van linije 6,75 i smanjio na 79:76, ali su Sarajlije mirno privele meč kraju.

Krajnji zaostatak (šest poena) je i najveći koji su Cetinani imali u današnjem meču.

"Nije bilo lako, zajedno smo svega 10 dana, ali momci su sve to nadoknadili sjajnim odnosom prema igri. Čestitam im na pobjedi, čestitam i igračima Lovćena i želim im sreću u nastavku takmičenja", kazao je Kadija.

Aleksa Popović je sa 17 poena bio najefikasniji u Lovćenu, Milutin Đukanović je ubacio 13, a dvocifreni su bili i Mašan Vrbica i Miloš Popović sa po 11.

Kod Sparsa, istakli su se Kenan Kamenjaš i Adi Zahiragić sa po 14 poena, dok je Nedim Buza uz 11 poena imao i osam skokova.

Bonus video: