Fener protiv Himkija nastavlja seriju, Barsa sprema osvetu u Atini, Milano protiv Zenita

Utakmica Makabija i Efesa je odložena

3045 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Utakmicama 23. kola danas se nastavlja Evroliga, a jedan meč već je odložen.

Susret Makabija i Efesa u Tel Avivu neće večeras biti odigran zbog restrikcija izrealske Vlade u borbi sa koronavirusom, pa će termin biti naknadno određen.

A u ostalim mečevima danas se sastaju Himki - Fenerbahče (18:00), Olimpijakos - Barselona (20:00) i Olimpija Milano - Zenit (20:45).

Fenerbahče je veliki favorit protiv Himkija. Tim Igora Kokoškova u Rusiju stiže nakon sedam vezanih pobjeda u Evroligi i ima velike šanse da nastavi niz protiv ekipe, koja ima svega dva trijumfa u dosadašnjem dijelu takmičenja.

"Himki je opasan tim, to su pokazali u prošlom kolu protiv Bajerna. Mi u utakmicu moramo ući fokusirano i sa dobrim pristupom. Biće izazovan meč. Himki će igrati za ponos", kazao je u najavi trener Fenerbahčea Igor Kokoškov.

Himki je posljednji na tabeli, ali se ne predaje.

"Meč protiv Fenerbahčea biće test izdržljivost za nas. U pitanju je jedan od najboljih timova u Evropi. Trenutno nisu na poziciji koju zaslužuju, ali je vidljiv rad Kokoškova, koji sa igračima Fenerovu igru čini raznovrsnijom. Biće teško, ali ćemo učiniti sve da ih iznenadimo", poručio je trener ruske ekipe Andrej Malcev.

Zanimljivo će biti i u Atini gdje Olimpijakos dočekuje Barselonu. Domaća ekipa u meč ulazi bez Kostasa Papanikolaua i Saše Vezenkova. U prvom meču ovih ekipa u Španiji Olimpijakos je slavio 96:88.

"Umorni smo i fizički i psihički, ali ćemo dati sve od sebe za pobjedu. Igramo dobro, pobijedili smo ih u prvom dijelu sezone i to je dokaz da smo sposobni da savladamo bilo koga. Možemo ponovo da trijumfujemo, ali samo ako ponovimo igru iz prethodnog meča sa njima", kazao je trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas.

Barsa u Atinu stiže sa oreolom lidera. "Blaugrana" ima 16 pobjeda i šest poraza.

"Moramo biti takmičarski raspoloženi. Pobijedili su nas u Barseloni, kada su postigli 96 poena. Naša prednost je duža klupa, imamo više opcija", poručio je trener španskog tima, Šarunas Jasikevičijus.

Večerašnji program zatvaraju Olimpija i Zenit u Milanu. Duel timova koji se bore za što bolju poziicju u plej-ofu.

"Igramo protiv druge najbolje odbrane u ligi. Lako se prilagođavaju protivicima, taktički su savršeno pripremljeni. U napadu igraju disciplinovano pod dirigentskom palicom Kevina Pengosa. Moramo da branimo pick and roll i da spriječimo dobar protok lopte, ako želimo da slavimo u ovom, veoma teškom duelu", kazao je trener "manekena" Etore Mesina.

Trener Zenita Ćavi Paskval pohvalio je rivala.

"Milano je sjajan tim sa fantastičnim trenerom. Srećan sam što igram protiv Etorea, prijatelji smo i mnogo ga poštujem. On je jedan od najboljih trenera u Evropi. Ima sjajan roster - i spoljašnja i unutrašnja linija je savršena. Odličan su tim i to je razlog zašto igraju dobro u Evroligi. Mi, nakon poraza od Barselone, moramo da se psihički pripremimo za ovaj meč. Moramo da igramo dobro u napadu, da igramo našu igru i smanjimo broj izgubljenih lopti", kazao je Paskval.

Danas:

Himki - Fenerbahče 18:00

Olimpijakos - Barselona 20:00

Olimpija Milano - Zenit 20:45

Sjutra:

CSKA - Bajern Minhen 18:00

Alba - Real Madrid 20:00

Panatinaikos - Valensija 20:00

Crvena zvezda - Asvel 20:45

Baskonija - Žalgiris 21:00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: