Crnogorski košarkaš otkrio da je razmišljao da završi karijeru, Radončić: Ne želim nikome da prolazi kroz to

"Najgora stvar koja može da se dogodi mladom igraču jeste da bude upoređivan sa Lukom. To stvara veliki pritisak. Luka je jedan u milion, ne znam da li će se ikada pojaviti neko sličan", kazao je Radončić

24635 pregleda 104 reakcija 13 komentar(a)
Dino Radončić, Foto: Marca
Dino Radončić, Foto: Marca

Dino Radončić, 22-godišnji crnogorski košarkaški reprezentativac, kazao je u intervjuu za "Marku" da je prošle godine razmišljao da ostavi košarku, ali da sada prolazi kroz najbolji period u karijeri.

Radončić je bio veliki talenat Reala, ali je prelazak u seniorsku kategoriju bio bolan.

"Kada sam napustio Mursiju u februaru, imao sam dileme šta da radim sa životom. Nisam uživao u košarci, nisam sa radošću išao na treninge. Razmišljao sam da ostavim košarku. Ali, radom i posvećenošću ponovo su došle lijepe stvari i nadam se da će ih biti još. Ne želim nikome da prolazi kroz to", kazao je Radončić.

On je ljetos dobio ponudu Saragose, prihvatio je, a zatim otišao na pozajmicu u Gipuckou iz San Sebastijana.

"Ponuda Saragose me motivisala, na ljeto sam morao da odlučim šta dalje. U Gipuckoi sam našao pravo mjesto, u timu sam koji mi dozvoljava da igram, da pravim greške i koji mi vjeruje. Mislim da sam na vrhuncu dosadašnjeg dijela karijere. Prolazio sam kroz teške momente da bih stvorio reputaciju u ACB ligi, ali nisam odustao i na to sam ponosan. Imam samo 22 godine, a čini mi se ponekad kao da imam 30, jer sam već dugo na sceni. Ali, tek sam, zapravo, na početku, imam još mnogo da pokažem", rekao je Radončić.

U mlađim selekcijama Reala igrao je sa Lukom Dončićem, bili su sjajan tandem, gotovo istovremeno došli do prvog tima "kraljevskog kluba".

Radončić i Dončić
foto: Marca

"Najgora stvar koja može da se dogodi mladom igraču jeste da bude upoređivan sa Lukom. To stvara veliki pritisak. Luka je jedan u milion, ne znam da li će se ikada pojaviti neko sličan", kazao je Radončić.

Bonus video: