Trajković: Nadam se da ćemo se dobro spremiti za finale i završiti posao

Imali smo opterećenje da opravdamo ulogu domaćina, nadam se da ćemo se dobro spremiti za finale i da probamo da završimo posao - poručio je Nenad Trajković

4286 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Studentski centar je na pragu ABA lige.

Filijala Budućnost Volija je nakon uzbudljivog meča u subotu i minimalne pobjede (86:85), danas lakše slavila (76:66) i rutinski stigla do finala ABA 2 lige.

- Čestitam ekipi na dobro urađenom poslu, zadovoljan sam kako smo pripremili i odradili utakmicu. Ova ekipa nam je dala 66 poena, a u srpskoj ligi je ubacivala od 90, pa i preko 100 na svakoj utakmici. Zuastavili smo njihove najbolje igrače Dreksela, Mičela i broj 13 (Gomboa, prim. a), centra koji nam je pravio velike probleme na prvoj utakmici - istakao je šef stručnog štaba Nenad Trajković.

Iskusni trener je bio zadovoljan igrom u odbrani, iako je zamjerio ekipi na jednom detalju.

- Nismo dobro gradili koš, nadskakali su nas, ali smo imali dobra rješenja u napadu, igrali smo tvrdo, čvrsto. Imamo jače igrače pod košem, to smo iskoristili. Uradili smo ono što smo htjeli i što su svi očekivali. Bio je pritisak, nije to kao kad dođe Podgorica ili neko drugi, od koga niko ništa ne očekuje. Imali smo opterećenje da opravdamo ulogu domaćina, nadam se da ćemo se dobro spremiti za finale i da probamo da završimo posao - zaključio je Trajković.

Trener Zemunaca Dragan Jakovljević je čestitao „studentima” na plasmanu u finale i apostrofirao ulogu Filipa Barovića, koji je dao svega dva poena, ali je imao veoma važnu ulogu.

- Studentski centar je iskoristio iskustvo, prije svega Barovića, koji je maestralno u saradnji sa Pavlićevićem distribuirao loptu. Šanse smo propustili na prvoj utakmici, kada smo imali veliku razliku. Protiv ovako dobrog tima teško je dva puta odigrati na visokom nivou. Uzgred, izostankom Tanaskovića smo bili hendikepirani po košem, što je protivnik iskoristio - istakao je Jakovljević.

Bonus video: