Klipersi i Finiks izjednačili, Durent, Irving i Harden doveli Bruklin na korak od polufinala

Kevin Durent je predvodio Netse sa 42 poena, Kajri Irving je ubacio tri poena manje uz 11 skokova, dok je Džejms Harden dodao 23 poena uz čak 18 asistencija

3671 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Dalasa sa 106:81 i izjednačili na 2:2 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Kliperse je do ubjedljive pobejde vodio Kavaj Lenard sa 29 i 10 skokova, Pol Džordž je ubacio 20, a Redži Džekson 15 poena.

Iako rovit, Luka Dončić je ponovo je bio najefikasniji u timu Dalasa. On je postigao 19 poena, ali je iz igre pogodio samo devet puta iz 24 pokušaja.

Kristaps Porzingis je dodao 18 poena, a samo je još Boban Marjanović imao dvocifreni učinak u timu Dalasa. Srpski centar je odlično iskoristio svojih 15 minuta na terenu i upisao 12 poena i šest skokova.

Naredna utakmica ove serije na programu je u noći između srijede i četvrtka u Los Anđelesu.

Košarkaši Bruklina poveli su protiv Bostona sa 3:1 u prvoj rundi plej-ofa Istoka, pošto su prošle noći slavili u gostima sa 141:126.

Kevin Durent je predvodio Netse sa 42 poena, Kajri Irving je ubacio tri poena manje uz 11 skokova, dok je Džejms Harden dodao 23 poena uz čak 18 asistencija.

Kevin Durent
foto: Sofascore

U poraženom timu ponovo je najefikasniji bio Džejson Tejtum koji je postigao 40 poena, dok su Markus Smart i Evan Furnije dodali po 16.

Bruklin će u noći između utorka i srijede imati priliku da na svom terenu obezbijedi plasman u polufinale konferencije.

Košarkaši Finiksa su pobijedili Los Anđeles Lejkerse u Stejpls centru sa 100:92 i tako izjednačili na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Najzaslužniji za pobjedu Finiksa bili su Kris Pol sa 18 poena i devet asistencija, odnosno Devin Buker i Dže Krauder sa po 17 poena.

U redovima šampiona najbolji je bio Lebron Džejms sa 25 poena i 12 skokova. Entoni Dejvis, koji zbog povrede nije igrao u drugom poluvremenu, upisao je samo šest poena.

Naredna utakmica igra se u noći između utorka i srijede u Finiksu.

Ranije juče, Atlanta je povela sa 3:1 protiv Njujorka pošto je na svom terenu slavila sa 113:96.

Bonus video: