Todorović: Zadovoljni smo radom i rezultatima

Ekipa selektora Vladimira Todrovića odigrala je četiri pripremne utakmice sa jakim sastavima Srbije i Hrvatske

8316 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Crnogorska juniorska košarkaška reprezentacija odradila je pripreme, kako bi spremna dočekala kalendar nastupa u narednoj godini pod okriljem FIBA.

Selektor Vladimir Todorović u 15 dana pripema je radio sa velikim brojem košarkaša, a odigrana su i po dva prijateljska meča sa Srbijom i Hrvatskom.

"Odlučili smo se za kombinovani sastav pripreme, pošto je pola momaka bilo 2003. a druga polovina 2004. godište i oni će i narednog ljeta imati pravo da igraju za juniorsku selekciju. Moram pomenuti da nekoliko izuzetno talentovanih momaka koji su 2003. je propustilo ovo okupljanje", kazao je Todorović.

Naši momci odigrali su ukupno četiri meča sa dvije izuzetno kvalitetne selekcije. U Vršcu su odigrana dva duela protiv Srbije u kojima je domaćin slavio. U Tivtu su bila dva meča protiv Hrvatske, u kojima je upisana pobjeda i doživljen poraz.

"Vrlo je važan za nas bio ovaj kamp i to iz više razloga - da bi vidjeli u kakvoj su trenutno formi momci, a onda i da krenemo u selekciju za narednu godinu. Jednostavno, ovi momci nijesu imali do sada nijedno zvanično takmičenje i praktično će debitovati naredne godine. Zbog toga smo morali da ih pripremimo za taj izazov jer vjerujemo da će 2022. biti organizovana FIBA takmičenja".

Todorović je bio zadovoljan radom, i zalaganejm kandidata za selekciju.

"Zadovoljni smo ostvarenim, okupljanje je uspjelo jer smo dobili uvid u ono što možemo da očekujemo od juniora iduće godine. Svim igračima se zahvaljujem na odnosu, kao i saradnicima", zaključio je selektor Todorović.

Bonus video: