Derbi bez značaja, ali značajan za budućnost: "Plavi" žele da se naoštre za plej-of i Andoru

Budućnost će na trećoj poziciji završiti ligaški dio sezone, Crvena zvezda je prva na tabeli. To znači da dva tima ne mogu da se sastanu prije finala plej-ofa

9392 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Nikolić, Foto: KK Budućnost Voli
Zoran Nikolić, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 15.04.2022. 17:07h

Odavno košarkaški derbi ABA lige, između Budućnost Volija i Crvene zvezde, nije imao rezultatski značaj.

Niti se dijele trofeji, niti je bitan za plasman - uoči subotnjeg meča (21) u Morači, mjesta pred plej-of su podijeljena.

Budućnost će na trećoj poziciji završiti ligaški dio sezone, Crvena zvezda je prva na tabeli. To znači da dva tima ne mogu da se sastanu prije finala plej-ofa.

"Prvobitno smo trebali da igramo u januaru, i tada bi taj susret imao potpuno drugačiju težinu i značaj. Sada će to izostati, jer se poredak ne može promijeniti. S druge strane, nema nikakve sumnje da želje za pobjedom neće manjkati. Dvorana će biti dupke puna, i energija naših navijača će nam biti i dodatna pomoć i dodatni motiv", kazao je trener Aleksandar Džikić.

Iako rezultatski nije riječ o značajnom meču, podgorički košarkaši žele da daju sve od sebe i da u pobjedničkom ritmu uđu u plej-of.

"Očekujem da igramo najbolje i najčvršće što možemo. Ne igramo najbolje u posljednje vrijeme, moramo da se fokusiramo na našu igru i uradimo sve da pobijedimo. Biće ovo dobar test pred plej-of", kazao je Di Džej Sili.

Meč sa Zvezdom je važan i kao uvertira za duel sa Andorom naredne nedjelje u osmini finala Evrokupa.

"Znamo da moramo da odigramo kako treba. Neće biti lako, igramo protiv najbolje ekipe u ABA ligi. Imamo četiri pobjede u nizu, ako dođe i peta dobili bismo veliko samopouzdanje pred duel sa Andorom", naglasio je Zoran Nikolić.

Bonus video: