Partizan deklasirao "vječitog rivala", Zvezda se u majstorici uzda u podršku sa tribina

Prvaka Admiralbet ABA lige odlučiće majstorica u ponedjeljak od 20 sati, pošto je Partizan deklasiaro Crvenu zvezdu za 2:2 u finalnoj seriji

17454 pregleda 18 komentar(a)
Matijas Lesor se u četvrtoj utakmici nametnuo kao vođa tima, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Matijas Lesor se u četvrtoj utakmici nametnuo kao vođa tima, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prvaka Admiralbet ABA lige odlučiće majstorica u ponedjeljak od 20 sati - Partizan je u četvrtoj utakmici finalne serije deklasirao košarkaše Crvene zvezde - 112:84 (35:27, 33:16, 20:20, 24:21).

Prednost publike u odlučujućem meču biće na strani Zvezde, ali izabranicima Dejana Radonjića ne ide u prilog da su demolirani u polupraznoj hali "Aleksandar Nikolić" - Partizan je odlučio zbog nereda u finišu prethodnog duela sa "vječitim rivalom" da na tribinama budu samo "grobari" sa sezonskim kartama.

A Zvezdi je sjajno krenulo, postigla je čak 22 poena u prvih šest minuta, i predost od +8 (22:14).

Tada je Rade Zagorac uspio da se domogne lopte i zakucavanjem krene seriju Partizana od 10:0 (24:22). U tom periodu agresivne odbrane na koju se Zvezdini košarkaši nisu snašli blistali su Matijas Lesor i Aleksa Avramović.

Francuz Lesor se nevjerovatnom energijom nametnuo kao vođa, Avramović je zakucavao, pogađao sa distance i za tri peona, a obojica su u nizu "krali" lopte rivalu.

Partizan je u posljednja četiri minuta prve četvrtina postigao 16 poena više, imao plus osam na kraju. U drugoj je brzo prednsot košarkaša Željka Obradovića porasla do 20, a početkom treće četvrtine i 30 poena. Zakucavanjem Tristana Vukčevića na asistenciju Lesora, Partizan je imao 31 poen prednsoti, koanje išla i do +34 u dva navrata.

Već na sredini posljednje četvrtine Patizan je ubacio 100 poena.

Avramović je bio najefikasniji sa 24 poena, Lesor je postigao 19, toliko je na drugoj strani upisao Holins, dok se Dobrić zaustavio na 16 poena.

Bonus video: