Bronzani košarkaš sa OI odbio dres Barselone da bi uživao u pjesmi "grobara"

Rereprezentativni bek Australije, Dante Egzum dolazi u Partizan jer mu je drug stalno pokazivao nevjeroavtno navijanje "grobara"

7140 pregleda 15 komentar(a)
Želja da osjeti pravi huk navijača dovela ga u Partizan, Foto: Shuterstock
Želja da osjeti pravi huk navijača dovela ga u Partizan, Foto: Shuterstock

Dante Liman Egzum (26 godina, 198 cm) odbio je da ostane u Barseloni i odlučio da obuče "crno-bijeli" dres.

Barsa je u Evropligi osvojila treće mjesto i bila je odlučna da zadrži Egzuma, nakon što klubovi iz NBA nisu pokazali interes da ga angažuju.

U Evroligi 21/22, Egzum je u prosjeku postizao 6,3 poena, 2,5 skokova i 1,6 asistencija po utakmici za 17 minuta na terenu.

"Presudila je želja da igram pred navijačima. Oduvijek sam bio fan Partizana... Znate, jedan od mojih saigrača volio je Partizan i uvijek mi je pokazivao video sa utakmica njegove ekipe i Partizanove nevjerovatne navijače - "ludilo" na tribinama. Posebno na mečevima sa Crvenom zvezdom, pa mislim da me je to najviše privlačilo. Onda sam došao u Barselonu..." pričao je nedavno Egzum koji je 2014. godine bio 5. pik Jute Džez.

Poslije sedam sezona u NBA ligi, osvajač bronzane medalje na OI u Tokiju 2021, godine sa reprezentacijom Australije, početkom prošog decembra je odlučio da se prvi put oproba u Evropi, kao član Barselone.

Bonus video: