Vanesa Brajant protiv policije Los Anđelesa: Ko je sve vidio fotografije sa mjesta nesreće?

Kobi Brajant je u januaru 2020. godine poginuo u padu helikoptera sa svojom ćerkom Džijanom i još sedmoro osoba

14022 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U Kaliforniji je počelo suđenje povodom tužbe koju je Vanesa Brajant, udovica Kobija Brajanta, podnijela protiv pripadnika policije okruga Los Anđeles.

Vanesini advokatu su na početku procesa istakli da su policajci jedni drugima slali slike mjesta pada helikoptera, kaoi da su to činili iz zabave.

Advokat Luis Li je istakao da su policajac i vatrogasac slali slike svojim prijateljima i kolegama bez ikakve zvanične svrhe.

"Iznova i iznova su dijelili te slike sa ljudima koji nisu imali nikakve veze sa slučajem. Takve slike su ključne za istragu i sa njima treba biti oprezan. Taj dan je bio najgori u životu Vanese Brajant, a optužena policijska stanica ga je učinila još gorim. Te fotografije će zauvijek progoniti Vanesu", rekao je Li.

On je poroti dostavio i dokaze da su fotografije došle do 30 ljudi, dok su se advokati branili time da slika nema u medijima, niti na internetu.

"One nisu onlajn, nisu u medijima. Čak ih ni tužitelji nikada nisu vidjeli. To se nije desilo slučajno. To je dokaz toga koliko smo pažljivi bili".

Kobi Brajant je u januaru 2020. godine poginuo u padu helikoptera sa svojom ćerkom Džijanom i još sedmoro osoba.

Bonus video: