Alfa Kaba: Znam da navijači vole čvrste i energične igrače

MVP turskog prvenstva je prošle sezone imao učinak od 13,8 poena i bio je lider šampionata sa 10,4 skokova, 1,34 ukradene lopte i 1,56 blokada po utakmici.

3780 pregleda 2 komentar(a)
Kaba zna šta vole navijači "plavih", Foto: KK Budućnost Voli
Kaba zna šta vole navijači "plavih", Foto: KK Budućnost Voli

Alfa Kaba, 26-godišnje pojačanje u reketu u novoj sezoni za Budućnost Voli stigao je u redove plavih". MVP turskog šampionata iz prošle sezone bio je 60. pik na draftu NBA 2017. godine, a ljetos je sa "plavima" potpisao ugovor na dvije godine. Kaba je za klupski sajt obrazložio odluku da pojača konkurenciju u ekipi Vlade Jovanovića.

Kaba je visok 208 centimetara i reprezentativni je centar Gvineje, iako je rođen u francuskom Blou. Kaba je 2017. godine u dresu Mege bio najbolji skakač ABA lige.

- Navijači Budućnosti vole "čvrste" momke i pružaju sjajknu podršku ekipi sa tribina. Poznajem i ABA ligu, raznovrsna je sa svestranim igračima. Igrači igraju veoma pametno, lijepa je košarka, protok lopte, igraju tačno u postavci. Uživao sam u tom periodu i veoma se rado sjećam tih dana - kazao je Kaba za klupski sajt Budućnosti Voli.

Dvije godine je Kaba nakon ABA lige proveo u Asvelu sa kojim je osvojio francuski Kup i prvenstvo, a u još dvije sezone branio je boje Bulzaka i Nantera. Prethodog ljeta je potpisao za turski Gacijantep koji je vodio do četvrtog mjesta u regularnom dijelu šampionata, sa učinkom koji mu je donio naslov MVP - najkorisniji igrač regularnog dijela.

Prosječno je prošle sezone u turskom klubu Kaba postizao 13,8 poena, bio je lider šampionata sa 10,4 skokova, 1,34 ukradene lopte i 1,56 blokada po utakmici.

- Poznajem istoriju novog kluba. Publika voli energične igrače a i inače u ovom diejlu svijeta odlično poznaju košarku. Već mi od dijela navijača stižu poruke podrške na društvenim mrežama ali i ne kriju velika očekivanja od svih nas jer prate svaku utakmicu, kazao je Kaba i dodao:

- Veoma sam uzbuđen što sam ovdje, ali i što ću imati navijače na mojoj strani ove sezone. Nadam se dobroj sezoni od strane svih nas, igrača, trenera, osoblja, navijača...Veoma sam energičan, dobro skačem i trčim kontre i to je nešto što je dio mene, a Budućnost je odlično mjesto za dalji napredak, jer će igrati dvije jake lige. Ekipa je do skora bila i član Evrolige - zaključio je Kaba.

Bonus video: