Jovanović: Puno su nas koštali „prazni” minuti i ofanzivni skok Pariza

„Ne samo mi, svi timovi su na tržištu. Imam grupu momaka koji se jako dobro ponašaju i vodiću računa da igrač kojeg bismo eventualno doveli ne da pokvari ono što imamo. Sigurno ćemo porasti kao tim, jer se momci odlično ponašaju, ali smo kasno počeli pripreme i imali opet pauzu”, rekao je Vladimir Jovanović

7426 pregleda 8 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Dva puta puta ove sezone, protiv Promiteasa i Zadra, košarkaši Budućnost Volija su se vadili iz izgubljenih situacija i trijumfovali.

Nisu mogli i treći put - Eron Vajt je promašio trojku za produžetak, a Pariz zasluženo odnio bodove iz „Morače” u 5. kolu Evrokupa (77:74).

Podgoričani su imali 10 razlike na manje od osam minuta do kraja, ali su nestali sa terena, ne prvi put ove sezone...

„Ovo je bila jako važna i veoma teška utakmica. Pokušali smo da igramo bolje u odbrani nego na prethodnim utakmica, to smo i radili u većem dijelu, posebno u 3. četvrtini i početkom posljednje, kada nismo dozvolili otvorene šuteve i kontrolisali smo skok u napadu. Ali, dogodili su nam se 'prazni' minuti u napadu u završnici, a dozvolili smo u krucijalnim momentima da imaju više napada nakon ofanzivnih skokova i to nas je puno koštalo”, rekao je Vladimir Jovanović na pres konferenciji.

Na pitanje „Vijesti” da li je znao da na sredini posljednje četvrtine u igru ne smije da vrati Fila Buta, koji je imao dvije nesportske greške, čega ga je spasao pomoćnik Vladimir Todorović, 49-godišnji Čačanin je iskreno odgovorio:

„Nisam. Imao je dobru rolu, nosio nas je, ali je to bio moj pad koncentracije. To nas je malo izbacilo iz ritma”.

Budućnost aktivno traži pojačanja i to Jovanović ne krije.

„Ne samo mi, svi timovi su na tržištu. Imam grupu momaka koji se jako dobro ponašaju i vodiću računa da igrač kojeg bismo eventualno doveli ne da pokvari ono što imamo. Sigurno ćemo porasti kao tim, jer se momci odlično ponašaju, ali smo kasno počeli pripreme i imali opet pauzu”.

Iako nije želio da priča konkretno na kojoj poziciji traži pojačanja, priznao je da u bekovskoj liniji ima problema sa visinom i snagom svojih izabranika.

„Počeli smo sezonu sa 13 igrača, rijetko koji tim ovog nivoa ima manje. Saglasan sam da imamo problem sa visinom na bekovskim pozicijama, ali taj manjak moramo da nadoknadimo drugim stvarima. Pariz je jako potentna ekipa, neki igrači se prate i završiće na najvećem nivou - u NBA, ali smo u velikom dijelu meča uspjeli da im pariramo”, zaključio je Jovanović.

Trener francuske ekipe, Vil Viver, bio je srećan zbog trijumfa.

„Imam veliki respekt prema stručnom štabu, ekipi i organizaciji Budućnosti. Pobijediti na strani je uvijek teško, pogotovo tim koji ima ovako širok sastav i krupne igrače. I mi imamo jake, atletski moćne košarkaše, bio je to duel teškaša, sa mnogo blokova, skokova, rampi... Srećan samo što smo pobijedili, jer to još više dobija na važnosti ako se zna da smo za tri poena gađali 29 odsto, a slobodna bacanja svega 48”, istakao je bivši pomoćnik u Hjuston Rokitsima.

Bonus video: