Obradović: SC Derbi igra veoma dobru košarku, imali smo problema i ove i prošle sezone

Partizan stiže u Podgoricu, nedjelja od 19.30

3345 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Košarkaši SC Derbija imaju poštovanje Partizana pred sjutrašnji međusobni meč u 16. kolu AdmiralBet ABA lige koji je zakazan za 19.30 u dvorani "Morača".

"Crno-bijeli" su u sva tri duela sa "studentima" izašli kao pobjednici, ali je legendarni Željko Obradović podsjetio koliko su Podgoričani bili neugodni u dvije od te tri utakmce.

U prvom dijelu ove sezone je u "Štark areni" bilo 91:82, a prošle u "Morači" 93:83.

U oba okršaja je SC Derbi bio u egalu ili čak vodio sve do početka posljednje četvrtine.

"Čeka nas meč sa timom koji igra veoma dobru košarku. U Beogradu su u prvom dijelu sezone bili zaista odlični, a ako se vratimo još unazad - sjetićemo se da smo u Podgorici prošle sezone imali tešku utakmicu. Idemo sa idejom da moramo da budemo jako dobri ako mislimo da slavimo", rekao je Obradović.

Uroš Trifunović u ABA ligi igra bitnu ulogu u sastavu Partizana, u posljednje vrijeme je jedan od zapaženijih i u Evroligi.

"SC Derbi je ekipa koju nismo tako lako savladali kod kuće. Nakon meča sa Valensijom, imamo jedan trening da se spremimo za ovo gostovanje. Moramo da damo sve od sebe, pogotovo da pokažemo reakciju nakon poraza u Španiji, ali i da se spremimo za naredne mečeve", istakao je Trifunović.

Partizan nakon 15 kola ima 13 trijumfa i dva poraza - gubio je od Crvene zvezde i Cedevita Olimpije na gostovanjima.

Bonus video: