Zvijezda G lige osvojio takmičenje u zakucavanju, Lilard je najbolji trojkaš, Juta najvještija (VIDEO)

Mek Meklang, igrač Filadelfijine filijale u G ligi, impresionirao svojim zakucavanjima, Lilard u posljednjoj sekundi odnio pobjedu u brzom šutiranju trojki, tim Juta Džez u takmičenju vještina bolji od ostalih

12467 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi put u istoriji, igrač iz G lige je dobio pozivnicu da bude učesnik na takmičenju u zakucavanjima i tu priliku je maksimalno iskoristio. Mek Meklang, 24-godišnjak koji je još u srednjoj školi stekao popularnost zbog svojih atletskih sposobnosti, nadvisio je Treja Marfija (Nju Orleans), Džerika Simsa (Nju Jork) i Kenjona Martina (Hjuston), da bi postao novi šampion.

Meklang je u karijeri nastupio u svega četiri NBA utakmice, nijednoj ove sezone, ali u G Ligi prosječno ubacuje skoro 20 poena po meču, uz preko 50 odsto šuta iza linije za tri poena.

Njegovo posljednje zakucavanje je bilo posebno atraktivno: pri letu ka košu obrnuo se za 360 stepeni, zatim ostao dodatno u vazduhu, prije nego što je silovito zatresao obruč.

Dejmijen Lilard je ponovo pokazao kakav je šuter, osvojivši ovogodišnje takmičenje. U jakoj konkurenciji, bek Portlanda je finalnoj rundi bio bolji od Badija Hilda i Tajrisa Haliburtona (26-25-17), a pobjedu mu je donio posljednji šut, tzv. "mani bol" koji vrijedi dva poena.

Učesnici su takođe bili Džejson Tejtum (Boston), Tajler Hiro (Majami), Kevin Herter (Sakramento), Lauri Markanen (Juta) i Džulijus Rendl (Nju Jork), čiji je sin imao zanimljivu reakciju na njegovo izdanje.

Takmičenje u vještinama osvojio je domaći tim, Juta Džez. Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston su bili bolji od tima "novajlija" (Paolo Bankero, Džordan Ajvi, Džabari Smit) i braće Antetokumpo (Janis, Tanasis, Kostas). Ipak, Janis je zbog povrede bio spriječen da nastupa, pa je njegovo mjesto zauzeo Džru Holidej.

U prvoj rundi, "novajlije" su bile najbolje, ali su "džezeri" u uzbudljivoj drugoj rundi preokrenuli i na kraju osvojili takmičenje.

"Ol-star" vikend se završava utakmicom između Lebronovog i Janisovog tima, u nedelju ujutru (02:00) po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: