Klej Tompson "izrešetao" Lejkerse, Golden Stejt došao do poravnanja

Voriorsi deklasirali goste iz Los Anđelesa

5152 pregleda 0 komentar(a)
Pogodio osam trojki iz 11 pokušaja (Tomspon), Foto: Reuters
Pogodio osam trojki iz 11 pokušaja (Tomspon), Foto: Reuters

Nakon poraza u prvoj utakmici Golden Stejt je morao da odgovori u drugoj - što je i uradio. Voriorsi su lako savladali Lejkerse rezultatom 127:100 i izjednačili seriju na 1:1 prije odlaska u Los Anđeles.

Klej Tompson je bio igrač koji je pokrenuo "lavinu". Bek "ratnika" je pogađao iz svih pozicija, a atmosfera je postajala sve bolja kako su šutevi ulazili.

Momak čiji je otac, Majkl Tompson, igrao za Lejkerse u periodu od 1987. do 1991, završio je meč sa 30 poena (11/18 iz igre, 8/11 za tri).

"Samo sam pokušavao da podignem publiku na noge. Uvijek je zabavno kada dobro šutiraš, još je bolje kada uz to i pobijediš", rekao je Klej, pa nastavio, "U Los Anđelesu ću igrati u čast moje najveće inspiracije, Kobija Brajanta i njegove ćerke, Điđi. Imam mnogo poštovanja za priliku koja mi se pruža" završio je Tompson.

Ekipa iz San Franciska je gubila sedam razlike posle uvodnih 12 minuta, a onda su drugu i treću četvrtini dobiili 84:47, pa su mogali sebi da priušte da u posljednjem kvartalu spušte nogu sa gasa.

Stef Kari je dodao 20 koševa i 12 asistencija, Džamajkl Grin je iskoristio priliku što se našao u startnoj postavi i ubacio 15 poena, dok je njegov prezimenjak, Drejmond, upisao po 11 koševa i skokova, te devet uspješnih dodavanja.

Voriorsi su oborili rekord za najviše datih trojki kroz dvije utakmice NBA plej-ofa sa 42 pogotka iza linije 7,24.

Lebron Džejms je sa 23 poena bio najefikasniji u redovima gostiju, Rui Hačimura je postigao dva manje, Entoni Dejvis 11, Dianđelo Rasel 10...

Sledeći meč je na programu u noći između subote i nedelje sa početkom od 02:30 časova.

Bonus video: