Džikićev Hapoel u nedjelju igra za trofej Lige šampiona: Nismo favoriti, moramo ozbiljno da shvatimo Bon

Hapoel u polufinalu savladao Tenerife, Bon eliminisao Unikahu. Finale sjutra od 20 časova

6024 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Aleksandar Džikić, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Bivši trener Budućnost Volija, Aleksandar Džikić sjutra (20) ima priliku da osvoji novi trofej - njegov Hapoel u finalu Lige šampiona, u Malagi, igra protiv Telekom Bona.

Džikiću ove sezone ide odlično u Izraelu. Osvojio je Kup, pobijedivši u finalu Makabi, dok u domaćem šampionatu Hapoel sa treće pozicije dočekuje četvrtfinale. Ekipa je u posljednjem kolu Superlige, prethodne nedjelje, još jednom savladala Makabi. Hapoel je upisao tri pobjede na četiri meča protiv Makabija ove sezone.

Sada je došlo vrijeme da ekipa napadne i evropski trofej. Hapoel je ove sezone u Ligi šampiona pretrpio samo tri poraza (od Ludvigsburga, Dižona i AEK-a), a juče je, u polufinalu fajnl-fora u Malagi savladao Tenerife.

Na putu do trofeja ekipi iz Izraela stoji Telekom Bon, najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja. Njemačka ekipa, predvođena najkorisnijim igračem Lige šampiona, Ti Džej Šortsom je u polufinalu savladala domaćina fajnl-fora - Unikahu.

"Od početka sezone Bon iznenađuje svakog protivnika. Možda je vrijeme da ih shvatimo ozbiljno. Očekujemo tešku utakmicu. Nismo favoriti. Mnogo cijenim trenera Bona, rezultati ove sezone mnogo govore o njemu. Cijenim kako je selektirao tim i kako ekipa igra ove sezone. Uradili su odličan posao. Smiješno je reći da je Bon sada ozbiljna ekipa - bili su ozbiljni tokom čitave sezone", rekao je na konferenciji prije finalne utakmice Džikić.

Nekadašnji trener Partizana i Budućnosti smatra da je njegova ekipa ove sezone promijenila stil igre, koji je Hapoel krasio prethodnih sezona.

"Kompletan proces je pomjerio moju ekipu iz zone komfora. Neki košarkaši su promijenili način igre, prihvatili nove uloge. Postali su veoma agresivni, napadaju, pokretni su, defanzivni, agresivni", smatra Džikić.

Bon je u regularnom dijelu sezone pretrpio jedan poraz, potom je osminu finala završio sa svih šest pobjeda (takođe se igralo po grupama), dok je u četvrtfinalu sa 2:1 u seriji eliminisao Strazbur.

"Mislim da je moja ekipa posebna. Uživamo zajedno i nadam se da ćemo uživati i na sjutrašnjem meču", kazao je trener njemačke ekipa Tomas Isalo.

Isalo je sa mnogo poštovanja govorio o Džikiću.

"On godinama radi na visokom nivou. Obožavam njegov rad. Džikićeve ekipe igraju sa dosta intenziteta, to je zaštitni znak dobro treninranog tima. Hapoel je čvrsta ekipa", rekao je 40-godišnji Finac.

Bonus video: