Sparsi prvi biraju na draftu: San Antonio može da dovede supertalentovanog 221 cm visokog Francuza

Sa druge pozicije na draftu, koji će se održati 22. juna u "Barklajs centru" u Bruklinu, biraće Šarlot. Portland će tu priliku imati sa treće pozicije, Hjuston sa četvrte, a Detroit sa pete

6954 pregleda 0 komentar(a)
Najvjerovatniji prvi pik NBA drafta: Viktor Vembanjama, Foto: Shutterstock
Najvjerovatniji prvi pik NBA drafta: Viktor Vembanjama, Foto: Shutterstock

Dugo, možda još od Lebrona Džejmsa, NBA draft nije privlačio toliko pažnje kao što je to slučaj sa ovogodišnjim. Razlog je Viktor Vembanjama, Francuz visok 221 centimetar, koji može da igra na svim pozicijama osim na plejmejkerskoj.

Zbog toga je jasno da je premiju na draft lutriji koja je održana sinoć "izvukao" San Antonio, koji će imati priliku da prvi bira, a nema sumnje da će se odlučiti 19-godišnjeg Francuza koji je ovu sezonu proveo u dresu Metropolitana.

Sa druge pozicije na draftu, koji će se održati 22. juna u "Barklajs centru" u Bruklinu, biraće Šarlot. Portland će tu priliku imati sa treće pozicije, Hjuston sa četvrte, a Detroit sa pete.

Kao vanserijski talenat podrazumijeva se da će Vembanjama biti prvi izbor drafta, a već se ide i toliko daleko, pa se prognozira da će ukoliko navuče dres Sparsa promijeniti sudbinu velikana iz Teksasa koji posljednjih godina ima mnogo problema.

Kao potencijalno drugi i treći pik najviše se pominju Brendom Miler sa Alabame i Skut Henderson iz Dži lige.

Na NBA draft prijavio se i naš Đorđije Jovanović, igrač Ontario Klipersa (filijala istoimenog tima iz Los Anđelesa u NBA G ligi), za koji nastupa na pozajmici iz beogradskog Partizana.

Bonus video: