Žakelj: Partizan bio na većem nivou nego na prva dva meča, moji momci zaslužuju čestitke

„Sezona još nije gotova. Igraćemo finale šampionata Crne Gore, to je još jedan uspjeh, ali imamo visoke ciljeve i u prvenstvu. Moramo da se odmorimo, analiziramo ovo i nađemo snagu i motivaciju za naredne utakmice”, naglasio je Andrej Žakelj nakon poraza od Partizana u majstorici (112:83)

6976 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Porazom od Parizana u majstorici četvrtfinala plej-ofa (112:83), SC Derbi je stavio tačku na istorijsku sezonu u AdmiralBet ABA ligi.

„Studenti” su prije sedam dana u Beogradu priredili čudo, potom u četvrtak bili na pragu eliminacije velikana, ali su se „crno-bijeli” na vrijeme probudili, a večeras pokazali kolika je razlika u kvalitetu.

„Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi, ovu utakmicu je odigrao na mnogo višem energetskom nivou nego prve dvije. Počeli smo premekano, dozvolili rivalu da se razigra, pogotovo sa otvorenim šutevima, a i izgubljene lopte su nam pravile probleme na sva tri meča”, rekao je Andrej Žakelj.

Trener SC Derbija, ipak, mora da bude srećan.

„Zadovoljan sam šta su momci pokazali, ne samo u ovoj seriji, u kojoj smo bili čak i blizu da prođemo, već i cijele sezone. Pokazali su da napreduju, da imaju karakter, što je najbitnije, a vole i da rade. Napravili smo dobru hemiju u timu, a i pored nedostatka plejmejkera, koji je otišao prije mjesec, igrali smo dosta dobru košarku. Čestitam im”.

Za tim iz Podgorice ovo nije kraj, jer će se sa Budućnost Volijem boriti za titulu nacionalnog prvaka.

„Sezona još nije gotova. Igraćemo finale šampionata Crne Gore, to je još jedan uspjeh, ali imamo visoke ciljeve i u prvenstvu. Moramo da se odmorimo, analiziramo ovo i nađemo snagu i motivaciju za naredne utakmice”, naglasio je Žakelj.

Na pitanje novinara da li će SC Derbiju porasti ambicije, Žakelj je spustio loptu:

„Idemo polako, znamo šta želimo. Strategija je da radimo i guramo mlade igrače, imamo još neke koji su sad juniori i kadeti. Plan kluba i ciljevi su da radimo u smjeru u kojem smo sada. Mislim da radimo dobro, neki igrači su isplivali. Ivišići su prošle godine još bili juniori, pokazali su da imaju talenat, ali potrebno je još puno rada. Nismo pričali o nekim većim ambicijama, ali vidjećemo poslije sezone”.

Bonus video: