Podgorica spremna za početak sezone, Đukanović: Ako budemo na nivou, bićemo zadovoljni

Podgorica će na prvom turniru NLB ABA2 lige u Subotici igrati protiv Sutjeske i banjalučkog Borca

4206 pregleda 1 komentar(a)
Ekipa Podgorice, Foto: KK Podgorica
Ekipa Podgorice, Foto: KK Podgorica

U ponedjeljak u Subotici počinje nova sezona NLB ABA2 lige, a dan kasnije je na programu crnogorski derbi između Podgorice i Sutjeske.

U Podgorici je ove sezone bilo dosta promjena - dosadašnji trener Nebojša Bogavac je otišao u Francusku, a naslijedio ga je Dragan Radović, dok su ekipu pojačali Milutin Đukanović, Dejlen Kunc, Danilo Ivanović, Nikola Žižić, Marko Kljajević i Dželon Demarko Miler.

"Očekuje nas prvi turnir ABA2 lige u ovoj sezoni. Smatram da smo pripremni period iskoristili kvalitetno i odigrali dovoljno pripremnih mečeva da se što bolje upoznamo i pripremimo za sezonu", istakao je za klupski sajt Milutin Đukanović, kapiten Podgorice.

Sutjeska i Podgorica su predstavnici Crne Gore u NLB ABA2 ligi. Podgoričane, dva dana poslije utakmice sa Sutjeskom, očekuje meč sa Borcem iz Banjaluke.

"Očekuje nas meč sa Sutjeskom, timom koji je sastavljen za ABA 1 standarde, jer je jako kvalitetan i iskusan. To govori činjenica da su i trener i igrači došli sa nekog većeg nivoa takmičenja da bi ostvarili najveće ambicije. Već nakon dva dana očekuje nas susret sa Borcem, timom koji je prethodnih sezona pokazao da je na ozbiljnom nivou i rezultatski u samom vrhu ABA 2 lige. Ali, takođe sa druge strane vjerujem u sve što smo odradili i prošli od prvog dana priprema", objasnio je Đukanović.

Podgorica je prošle sezone stigla do polufinala, gdje je izgubila od kasnijeg osvajača, Krke.

"Iako smo jedna od najmlađih ekipa u ligi, smatram da u stručnom štabu imamo jako kvalitetnu grupu ljudi koja je izdigla kvalitet svakog od nas pojedinačno na nivo više. Cijenimo protivnike, ali razmišljamo samo o nama. Znamo da ukoliko budemo na našem nivou, bićemo zadovoljni nakon prvog turnira. Vjerujem da smo iz dana u dan bolji i da spremni dočekujemo prvi ABA turnir ove sezone", zaključio je Đukanović.

Bonus video: