Brendon Sli novi plej Podgorice

Igra je NCAA lige, a u Evropi je branio boje klubova u Gruziji, Rumuniji, Finskoj, a na startu ove sezone bio je u Turskoj

4314 pregleda 0 komentar(a)
Sli, Foto: KK Podgorica
Sli, Foto: KK Podgorica

Sedmo pojačanje ove sezone stiglo je u Podgoricu - američki košarkaš Brendon Sli novi je član crnogorskog predstavnika u Drugoj ABA ligi.

Kako je Podgorica objavila na klupskom sajtu, Sli gra na poziciji plejmejkera, ima 27 godina, visok je 180 cm, a osim NCAA lige, karijeru je gradio u Evropi, igrajući u Gruziji, Rumuniji, Finskoj, a na startu ove sezone bio je u Turskoj.

"U NCAA ligi igrao je u sezoni 2017/18 za Adams Stejt, gdje je imao prosjek devet poena, sedam skokova i pet asistencija", dodaju iz Podgforice.

Prvi put u Evropi zaigrao je u sezoni 2019/20 kada je stigao u Gruziju, gdje prvo igrao za Veru (16,7 poena, pet skokova i 4,2 asistencije po meču), a zatim za TSU Tbilisi (prosjek 18,2 poena, 6,1 skok i 4,9 asistencija).

"Dobre igre preporučile su ga da napravi transfer u CSM Targu u Rumuniju, gdje je u prosjeku bilježio 11,4 poena po meču. Minule sezone bio je jedan od najzapaženijih u ekipi KTP iz Finske (15 poena i šest asistencija prosjek), gdje je na meču protiv Kouvota ostvario rekord karijere kada je postigao 35 poena. Ovu sezonu počeo je kao član Bornove, koja igra Drugu ligu Turske. Na četiri utakmice postigao je 43 poena (10.8 po meču)", kažu iz Podgorice.

Prije njega za Podgoricu su potpisali Dželon Demarko Miler, Milutin Đukanović, Dejlen Kunc, Danilo Ivanović, Nikola Žižić i Marko Kljajević.

Bonus video: