Trener Sutjeske pred drugi "balon" ABA2 lige: Želim crnogorskoj košarci da se stvari srede

Sutjeska i Podgorica od ponedjeljka na Zlatiboru

3375 pregleda 4 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sutjeska je prvi "balon" NLB ABA2 lige sredinom oktobra u Subotici odradila sa polovičnim učinkom - upisala je pobjedu u crnogorskom derbiju protiv Podgorice, potom je poražena od domaćina Spartaka.

Pred tri utakmice koje je čekaju na Zlatiboru, Nikšićani priželjkuju bolja izdanja i bolji učinak u duelima sa Šenčurom (13. novembar), MZT-om (16) i Vojvodinom 19. ovog mjeseca.

"Prvi je hendikep što nismo u takmičarskom periodu, jer crnogorsko prvenstvo nije ni počelo. Želim crnogorskoj košarci, kao što je uradila dobar posao na Svjetskom prvenstvu, da se u najkraćem mogućem roku stvari srede i da krene liga. To je moja želja", rekao je trener Sutjeske Dragan Nikolić.

Drugi hendikep je neigranje povrijeđenog Vladimira Tomaševića.

"Vjerujem da će Tomašević biti spreman za "balon" koji nas očekuje krajem januara. On je jak momak, koji se dobro opravlja. Vladimir je naše vezivno tkivo, igrač koji je igrao najviše minuta i njegovo odusustvo je hendikep za nas", poručio je Nikolić.

Ima, ipak, i dobrih stvari.

"Igrači koji su bili povrijeđeni su sada dobro. Neki, koji se još nisu uigrali i koji su bili u slabijoj formi, sada izgledaju mnogo bolje. Dozvali smo se pameti. Jesu stigla dva pojačanja, ali u ovom momentu to su igrači koji ne mogu preko noći da se uklope u tim koji se skupio polovinom avgusta. I njima će trebati puno vremena, a vrijeme je jedino što nemamo, bar do ovog "balona", istakao je srpski stručnjak.

O narednim rivalima je rekao:

"Ne bih potcijenio Šenčur - ima trenera Miljana Pavkovića koji je bio fantastičan i pametan igrač, a sada je pametan trener. Savladao je Helios, jednog od glavnih favorita u ovom takmičenju. Potom imamo moj bivši klub MZT. Ostavio sam za sobom dobar, talentovan stručni štab. Iskusan je to tim, šampionski, ubjedljivo najiskusnija ekipa u ligi i taktički sigurno na Taktički najzrelija sigurno. A Vojvodina - to će nam biti biti peta takmičarska utakmica, a Novosađanima 16. Igraju izvanredno u srpskom prvenstvu... Igraćemo utakmice na tri dana, što daje određenu prednost. Igrači su fokusirani su, a i bolja je atmosfera nego što je bila u prethodnom periodu", zaključio je Nikolić.

Drugi crnogorski predstavnik u ABA2 ligi, Podgorica, odigraće takođe tri utakmice na Zlatiboru.

Prvi protivnik je Šibenka 13. novembra, dva dana kasnije je meč sa Spartakom, a za 17. novembar je zakazan duel sa Šenčurom.

Podgorica je takođe na skoru 1-1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: