Podgorica na Zlatiboru, Kljajević: Pokazaćemo da imamo veliki potencijal

Na Zlatiboru sjutra počinje drugi "balon" NLB ABA2 lige, Podgorica na startu igra protiv Šibenke

3345 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice otputovali su danas na Zlatibor, gdje sjutra počinje drugi "balon" NLB ABA2 lige.

Ekipa Dragana Radovića prvi meč na Zlatiboru odigraće sjutra (18) protiv Šibenke. Nakon toga slijede dueli sa Spartakom (15. 11) i Šenčurom (17. 11).

"Očekuje nas jako bitan turnir na Zlatiboru, gdje ćemo odigrati tri zahtjevne utakmice u samo pet dana. Imali smo dovoljno vremena nakon prvog turnira u Subotici da se dodatno spremimo za nova iskušenja i sigurno da sa nestrpljenjem očekujemo nove utakmice", kazao je za klupski sajt košarkaš Podgorice Marko Kljajević.

Podgorica je prije mjesec u Subotici izgubila od Sutjeske, a savladala je Borac iz Banjaluke. Sa druge strane, Šibenka je pretrpjela dva poraza - od Borca i Zlatibora.

"Radi se o vrlo dobroj i mladoj ekipi, koja ima svoje kvalitete, a koje ćemo mi pokušati da svedemo na minimum. Uz našu energiju i fokus mislim da pobjeda neće izostati. Imamo iskustva sa igranjem ovakvih turnira i znamo koliko je bitno i dobro na psihološkom planu kada se krene na pravi način, odnosno kada se trijumfom započne 'balon', objasnio je Kljajević.

U odnosu na početak sezone Podgorica je dobila pojačanje na poziciji pleja – stigao je Brendon Sli, koji će već sjutra imati priliku da debituje.

"Sigurno da iz turnira u turnir rastemo. Pojačani smo još jednim igračem na poziciji pleja, tako da se nadam da ovaj roster koji imamo može da ispuni očekivanja od ovog turnira, gdje ćemo siguran sam pokazati da imamo veliki potencijal", podvukao je Kljajević.

Drugi crnogorski predstavnik, Sutjeska sjutra (21) igra protiv Šenčura. Nikšićane nakon toga očekuju utakmice protiv MZT-a (16. 11) i Vojvodine (19.11).

Bonus video: