Podgorica izgubila od Šenčura, Miler promašio trojku za produžetak, Radović: Odlučila je jedna lopta

Podgorica sinoć na Zlatiboru izgubila 71:68

7250 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice izgubili su sinoć od Šenčura (71:68) u posljednjem meču na drugom "balonu" NLB ABA2 lige.

Šenčur je vodio u većem dijelu utakmice, u trećoj četvrtini imao 17 poena prednosti (62:45), ali je Podgorica u posljednjem periodu uspjela da smanji zaostatak, dođe do šuta za produžetak, ali je Miler bio neprecizan prilikom pokušaja za tri poena.

Najefikasniji kod Podgorice je bio Brnović sa 17 poena. Kunc je ubacio 15, Miler 14, a Anđušić 13, uz 10 skokova. Kod Šenčura je najbolji bio Đapa sa 18 poena.

"Mislim da je Šenčur poznat po čvrstom načinu igre. Falilo nam je energije, ovo je treća utakmica za pet dana. Vidjelo se da energija nije bila na nivou kao prethodna dva meča, što je Šenčur uspio da iskoristi i napravi prednost, koju smo mi na kraju stigli, ali u principu mislim da je jedna lopta odlučila. Čestitam Šenčuru na pobjedi", rekao je nakon meča trener Podgorice Dragan Radović.

Podgorica je nakon ovog turnira na skoru 3-2.

"Liga je pokazala da nema favorita. Jednostavno, mora da se izađe na teren, da pokažete da ste bolji tog dana i da pobijedite. Čestitam momcima na igri na ovom 'balonu'. Imamo pauzu do sljedećeg, nadam se da ćemo pružiti bolje igre nego na ovom 'balonu'", rekao je Radović.

Šenčur je na skoru 2-3.

"Opet se ponovilo da smo odigrali dobru odbranu i solidan napad. I u ovoj utakmici se desilo da smo izgubili kontrolu napada, promašili zicere, previše žurili... Podgorica je pokazala da je odlična ekipa, odlično vođena. Htjeli smo da popravimo utisak, u četvrtoj četvrtini nismo imali pameti, ali smo imali sreće", rekao je trener Šenčura Miljan Pavković.

Bonus video: