Sutjeska u "Pecari" protiv TFT-a i Zlatibora: U obavezi smo da popravimo utisak iz prethodnog "balona"

ABA 2: Nikšićki tim u Širokom Brijegu igra protiv TFT-a (danas, 18h) i Zlatibora (četvrtak, 15h)

1801 pregleda 1 komentar(a)
Filip Barović, jedan od aduta Sutjeske, Foto: ABA 2/Dragana Stjepanović
Filip Barović, jedan od aduta Sutjeske, Foto: ABA 2/Dragana Stjepanović

Nakon Subotice i Zlatibora, ABA 2 "balon" preselio se u Široki Brijeg - treći turnir druge po kvalitetu regionalne lige počeo je juče, a danas će na parket jedan od dva crnogorska predstavnika.

Košarkaši Sutjeske, poslije 2-3 iz mečeva u Srbiji, u Bosni i Hercegovini protiv TFT-a (danas, 18h) i Zlatibora (četvrtak, 15h) žele da krenu ka gornjem dijelu tabele.

"U obavezi smo da popravimo utisak iz prethodnog 'balona', gdje smo odigrali dvije jako loše utakmice", jasan je trener Nikšićana Miloš Minić, koji je na klupi Sutjeske naslijedio Dragana Nikolića.

Ipak...

"Očekuju nas dvije teške utakmice protiv kvalitetnih protivnika,a u ovom momentu nismo u situaciji da prijetimo bilo kome, jer imamo ogromnih problema sa povrijeđenim igračima", dodao je Minić.

KK Sutjeska, Miloš Minić
foto: ABA 2/Dragana Stjepanović

Naglasio je da u tome ne traži izgovore...

"I ne radi se o alibi priči, ali nam glavni igrači ne treniraju - Vladimir Tomašević je dva mjeseca odsutan, Bogdan Bojić, koji se povrijedio na prošlom ‘balonu’, još nije počeo da trenira, prvi plejmejker Dakuan Brejsi je dvije sedmice bez treninga, a Pavle Đurišić je zbog bolesti jedno vrijeme bio van terena", istakao je trener Sutjeske, koji je na premijerna tri meča na klupi nikšićkog kluba upisao isto toliko pobjeda u Prvoj crnogorskoj ligi.

O rivalima u dvorani "Pecara" kaže...

"Prva utakmica je sa ekipom iz Sjeverne Makedonije, koja ove sezone igra mnogo ozbiljniju ulogu i u domaćem prvenstvu i u NLB ABA2 ligi. Imaju šest stranaca, koji su vrlo dobri individualci. Druga utakmica je protiv Zlatibora, koji je u ovom momentu apsolutni favorit i jedan od pretedenata za najviši plasman", zaključio je Minić.

Naš drugi predstavnik u Drugoj ABA ligi Podgorica meč 6. kola igra sjutra (15h) protiv MZT-a, dok je u petak očekuje duel sa Vojvodinom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: