Vujisić: Sa dosta opreza, ali i motiva idemo u Novi Sad

Podgorica će u Novom Sadu igrati protiv TFT-a (ponedjeljak od 21 čas), zatim u istom terminu dva dana kasnije protiv Zlatibora, dok na kraju turnira ekipa igra protiv Širokog (subota – 18h)

2697 pregleda 0 komentar(a)
Vujisić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Vujisić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice otputovali su juče za Novi Sad, gdje će naredne sedmice biti održan četvrti ovosezonski "balon" NLB ABA 2 lige.

Tokom turnira u Novom Sadu Podgoricu očekuju tri meča – na startu protiv TFT-a (ponedjeljak od 21 čas), zatim u istom terminu dva dana kasnije rival će biti Zlatibor, dok na kraju turnira ekipa igra protiv Širokog (subota – 18h).

"Nakon obaveza na domaćoj sceni i prilično zgusnutog rasporeda dolazi nam jako bitan turnir NLB ABA 2 lige, koji može biti i presudan za nas. Samim tim sa dosta opreza putujemo u Novi Sad, ali i sa puno motiva da ostvarimo što bolji rezultat u tri jako zahtjevna meča tokom šest dana. Znamo da neće biti lako, a jedna pobjeda na kraju može odlučivati o plasmanu. Ali, smatram da smo u dobrom ritmu i da smo kroz utakmice naše lige uspjeli da se dodatno dignemo, pa sam uvjeren da ćemo imati šta da pokažemo u Novom Sadu", kazao je za klupski sajt prvotimac Podgorice Viktor Vujisić.

Prvi rival Podgorici biće TFT iz Skoplja. Predstavnik Sjeverne Makedonije u dosadašnjih sedam kola ostvario je samo jedan trijumf i to protiv Cedevite Junior u okviru 3. kola, nakon čega je upisao četiri vezana poraza. U domaćem takmičenju, TFT je šesti sa učinkom 9-6…

"Utakmica protiv TFT-a je jako bitna. Želimo dobar start turnira, tako da bi bilo idealno da pobjedom otvorimo nastup u Novom Sadu. Ali, ne smijemo ući opušteno i meko u meč, jer je ekipa TFT iskusna i kazniće svaki naš trenutak nepažnje. Moramo biti maksimalno fokusirani svih 40 minuta, kako bi ostvarili trijumf", naglasio je Vujisić.

Podgorica je trenutno na šestom mjestu sa učinkom od četiri pobjede i tri poraza – ekipa Dragana Radovića je bila bolja od Borca iz Banjaluke, Šibenke, Spartaka i Vojvodine, a poražena od Sutjeske, Šenčura i MZT Skoplja.

Bonus video: