Podgorica iznenadila i nadigrala Mornar i plasirala se u polufinale Kupa

Ekipa Dragana Radovića slavila 94:92

5336 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boka Sol
Foto: Boka Sol

Posljednji polufinalista Kupa Crne Gore za košarkaše je Podgorica, koja je večeras u Tivtu savladala Mornar - 94:92.

Ekipa Dragana Radovića je nadigrala ekipu iz AdmiralBet ABA lige, u prvom poluvremenu imala 21 poen prednosti, da bi u finišu Mornar zaprijetio, ali nije mogao da dođe do preokreta.

"Čestitam momcima. Mislim da smo, sa izuzetkom prve četvrtine, kontrolisali utakmicu. Nakon toga smo uhvatili dobar ritam, imali prednost, koja nam je obećavala mnogo mirniji kraj, nego što je bio. U završnici je uslijedila rotacija i izmjene, jer smo razmišljali o sjutrašnjoj utakmici, što je Mornar iskoristio i utakmicu uveo u posjed na jednu loptu", rekao je Radović.

Mornar je na startu poveo 16:5, Podgorica napravila seriju 12:0, preokrenula i imala poen prednosti - 17:16.

Od tada je Radovićeva ekipa bila bolja, prednost je rasla, a poslije trojke Đukanovića iznosila 21 poen - 49:28.

U drugom poluvremenu Mornar je u nekoliko navrata prilazio na jednocifren minus, Podgorica odbijala svaki nalet, ali su Barani u finišu, poslije dvije trojke Bulatovića, prišli na minus dva - 89:87.

Barani su uveli meč u neizvjesnu završnicu, ali je na drugoj strani sa penala miran bio Slaj, koji je postigao posljednjih pet poena svoje ekipe i Podgorica je sačuvala pobjedu.

Kod Podgorice je Slaj ubacio je 22, Brnović 16, a Anđušić 12 poena.

Mornar je sa klupe vodio Ljubomir Vujačić (Mihailo Pavićević zbog bolesti bio odsutan), a najefikasniji kod Barana bili su Marej sa 19 i Veders sa 16 poena.

Podgorica će u polufinalu, sjutra (20:30) igrati protiv Budućnosti, dok se u drugom polufinalu sastaju SC Derbi i Primorje (18).

Bonus video: