Žakelj: Čestitke igračima na pobjedi, ali sve je moralo da bude bolje

Trener Budućnost Volija nakon pobjede nad Cedevita Olimpijom (80:72) naglasio da ekipa još traži formu nakon februarske pauze

7962 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Aleš Fevžer/KK Cedevita Olimpija
Foto: Aleš Fevžer/KK Cedevita Olimpija

U duelu sa Cedevita Olimpijom, košarkaši Budućnost Volija produžili su trijumfalni niz u AdmiralBet ABA ligi na devet utakmica i slavili 80:72.

Podgoričani su gotovo sve vrijeme vodili, ali Andrej Žakelj nije bio zadovoljan igrom.

„Čestitke igračima na pobjedi, ali sve je moralo da bude bolje. Očekivao sam tešku utakmicu, koja neće biti lijepa za oči, tako je i bilo. Nije nas služio šut za tri poena, mislim da je odlučio naš skok i nekoliko dobrih odbrana”, rekao je slovenački stručnjak.

Nakon februarske pauze za nacionalne kupove i utakmice reprezentacija, Budućnost je upisala obje pobjede, ali se mučila i u prošlom kolu protiv Igokee u „Morači” i večeras u „Areni Stožice”.

„Nakon pauze nismo u najboljem ritmu, ne pokazujemo igru kao u prethodna dva mjeseca, ali nam je svaka pobjeda veoma važna. Imamo još četiri meča do kraja regularnog toka, naravno da želimo da završimo na što boljem mjestu”.

Slovenački novinari su pitali svog sunarodnika u čemu je razlika u radu u SC Derbiju i Budućnosti.

„U pristupu, načinu igre i pritisku. Budućnost je klub koji traži samo rezultat, dok smo u SC Derbiju više pažnje posvećivali razvoju igrača, a na pobjedama. U Budućnosti je i status trenera drugačiji, jer vodim najveći klub u Crnoj Gori, koji svake godine igra u Evropi. Čast mi je da sam trener ove ekipe, iako mi je trebalo bar mjesec da se upoznam sa igračima i uigramo. U posljednja dva mjeseca igramo dobru košarku, izdanja koja prikazujemo mi daju pravo da vjerujem u dobar rezultat”.

Žakelj je došao umjesto Petra Mijovića, ali nije ispunio prvi cilj - plasman u osminu finala Evrokupa.

„Od decembra smo dobili 12 od 14 utakmica. Izgubili smo samo od Arisa u posljednjoj sekundi i od Ulma. Da je jedan od tih mečeva drugačije završen, sve bi bilo drugačije. Bili bismo u plej-ofu Evrokupa, ali smo nažalost imali pad koncentracije”.

Bivši trener Primorske i SC Derbija ne želi da još razmišlja o duelu sa Partizanom, koji će biti ključan za 2. mjesto pred plej-of.

„Još smo daleko od 2. mjesta. Trenutno smo drugi, ali imamo najteži raspored od ekipa koje su pri vrhu. Imamo dvije teške utakmice do duela sa Partizanom, protiv Borca i FMP-a, te u posljednjem kolu protiv SC Derbija. To su sve ekipe koje se bore za nešto, zato se fokusiram na te mečeve. Ne bojim se, naravno, utakmice sa Partizanom, znam kakva će biti motivacija kod svih. Značilo bi nam puno 2. mjesto, u ABA ligi se mnogo puta pokazalo da je prednost domaćeg terena odlučujući faktor”, zaključio je Žakelj.

Bonus video: