Mornar nastavlja borbe za ABA život: Svakom pobjedom smo bliži cilju, vrijeme je da pokažemo pravo lice

Barani u 23. kolu Admiralbet ABA lige dočekuju Igokeu, petak od 18 sati

4274 pregleda 5 komentar(a)
Veders tokom prvog meča sa Igokeom koji je Mornar izgubio (84:64), Foto: AdmiralBet ABA liga
Veders tokom prvog meča sa Igokeom koji je Mornar izgubio (84:64), Foto: AdmiralBet ABA liga

Krka u petom kolu, Zadar i SC Derbi u 16. odnosno 17. rundi i Cibona u 19 - četiri pobjede nakon 22 utakmice sigurno nije ono što su u Baru željeli na početku sezone, ali najvažnije je da klub iz "Topolice" i dalje može sve da "ispravi".

Košarkaši Mornara sjutra (petak, 18h) dočekuju Igokeu u 23. kolu Admiralbet ABA lige u još jednom meču koji će morati da dobiju ukoliko žele da i naredne sezone budu dio regionalne elite.

"Definitivno nam je potrebna pobjeda, a ukoliko budemo igrali čvrsto, sa dobrom odbranom i sa mnogo skokova mislim da će sve biti u redu. Spremni smo i znam da ćemo igrati sa drugačijom energijom", poručio je najbolji igrač Barana u posljednje vrijeme Markus Veders.

Igokea je dobro otvorila sezonu, ali je trenutno u negativnom nizu od četiri poraza zaredom.

"Svakako nas čeka težak meč protiv veoma dobre i kvalitetne ekipe iako je u odnosu na početak sezone njihov sastav, baš kao i naš, pretrpio velike promjene", naglasio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

I iskusni stručnjak zna koliko je teško igrati kada su pobjede imperativ.

"Mislim da će biti zahtjevna utakmica, posebno jer smo pod pritiskom da moramo da jurimo pobjede i sve to otežava našu situaciju", kaže Pavićević.

Međutim...

"Gledamo da u meč uđemo bez prevelikog pritiska, da ga preuzmem na svoja leđa, a da igrači daju sve od sebe na terenu i budu fokusirani svih 40 minuta", jasan je trener barskog tima.

Pavićević
Pavićevićfoto: ABA

Do kraja su ostale četiri utakmice, a za bijeg sa posljednjeg mjesta na tabeli koje vodi u ABA 2 ligu bore se Mornar i Krka - obje ekipe imaju po četiri pobjede.

"Svakom pobjedom smo bližu ostvarenju cilja, tačnije opstanku u regionalnoj ligi, a isto tako svakim porazom smo sve dalji. Na nama je da sada pokažemo pravo lice i nadam se da će tako biti", zaključio je Pavićević.

Prvi duel Mornara i Igokee u Bosni i Hercegovini završen je pobjedom tima iz Laktaša sa 84:64.

Admiralbet ABA liga, 23. kolo

Petak

18.00h Mornar - Igokea

Subota

17.00h Zadar - Cedevita Olimpija

19.00h Budućnost Voli - Borac

21.00h Partizan - FMP

Nedjelja

12.00h Mega - SC Derbi

18.00h Cibona - Crvena zvezda

Ponedjeljak

18.00h Krka - Split

Standings provided by Sofascore

Bonus video: