Kamenjaš: Imamo važne mečeve i prije Partizana, Borac neće doći sa bijelom zastavom

Košarkaši Budućnost Volija protiv Borca u 23. kolu Admiralbet ABA lige čuvaju drugo mjesto - meč u "Morači", koji se igra u subotu od 19 sati, ima i humanitarni karakter

7716 pregleda 0 komentar(a)
Kamenjaš, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović
Kamenjaš, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

Posljednji dan marta u "Morači" biće košarkaški spektakl i vjerovatno odlučujući okršaj između Budućnost Volija i Partizana za poziciju broj dva pred plej-of.

Kraj mjeseca, međutim, još je daleko, a da bi ta utakmica bila odlučujuća "plavi" će morati da se potrude i kroz dva meča prije nje - najprije pred svojim navijačima.

Košarkaši Budućnosti u 23. kolu Admiralbet ABA lige dočekuju Borac, meč u našoj najvećoj dvorani igra se u subotu od 19 sati, a ukoliko slave momci Andreja Žakelja upisaće 10. trijumf zaredom u regionalnom takmičenju.

"Dosta se priča o utakmici protiv Partizana koja treba da odluči drugu poziciju ali mi imamo druge mečeve prije te utakmice i prva prepreka je Borac, nakon čega nas čeka FMP.", jasan je centar "plavih" Kenan Kamenjaš.

Da je trenutno fokus samo na klub iz Čačka poručio je i trener Andrej Žakelj.

"Utakmica sa Borcem je još jedna koju moramo da dobijemo ukoliko želimo da zadržimo poziciju na kojoj se nalazimo", istakao je slovenački stručnjak.

Borac je u dosadašnjem dijelu sezone upisao osam pobjeda i praktično da nema šanse za plej-of, ali je u prošlom kolu namučio upravo Partizan.

"Sigurno da nas čeka težak meč - Borac je odigrao odlično protiv Partizana, bio je blizu pobjede tako da će sigurno doći motivisan i u Podgoricu", dodao je Žakelj.

Žakelj
Žakeljfoto: KK Budućnost Voli

Zahtjevan meč očekuje i bosanskohercegovački košarkaš.

"Znamo da su odigrali jako dobar meč protiv Partizana i sigurno neće doći u Podgoricu sa bijelom zastavicom - boriće se svih četrdeset minuta, jer su takva ekipa", naglasio je Kamenjaš.

Ipak...

"Ovo je naš teren, favoriti smo i to moramo na terenu da pokažemo", nema dilemu Žakelj.

"Kao i uvijek od kad sam tu idemo na pobjedu, pogotovo na našem terenu", nadovezao se Kamenjaš. "Želimo da nastavimo pozitivan niz, sto procentni niz od devet utakmica u drugom dijelu sezone i nadam se da ćemo uspjeti da upišemo pobjedu i protiv Borca".

Prvi meč ove sezone odigran u Čačku naš predstavnik je bez mnogo muke riješio u svoju korist (67:86). Međutim, posljednji međusobni duel ove dvije ekipe odigran u Morači prošle godine iznanađujuće je dobio Borac - i to je jedini poraz Budućnosti u duelima sa ovim timom.

Budućnost igra za Ferida i želi punu Moraču

Predstavama u 2024. Budućnost je zaslužila punu "Moraču", a sjutra će navijači imati još jedan jak razlog da popune tribine crnogorskog hrama košarke.

Meč protiv Borca imaće humanitaran karakter, jer će klub kompletan novac od ulaznica donirati sugrađaninu Feridu Skenderoviću, kojem je pomoć potrebna za liječenje bubrega.

"Vjerujem da će navijači u Podgorici prepoznati i doći da podrže i nas i našeg Ferida", istakao je Kamenjaš.

"Želio bih da navijači podrže nas, ali prije svega da učestvuju u humanitarnoj akciji i podrže našeg sugrađanina Ferida", naglasio je Žakelj.

Ulaznice za ovu utakmicu koštaće dva eura.

Admiralbet ABA liga, 23. kolo

Petak

18.00h Mornar - Igokea

Subota

17.00h Zadar - Cedevita Olimpija

19.00h Budućnost Voli - Borac

21.00h Partizan - FMP

Nedjelja

12.00h Mega - SC Derbi

18.00h Cibona - Crvena zvezda

Ponedjeljak

18.00h Krka - Split

Standings provided by Sofascore

Bonus video: