Pavićević o ulasku Dubaija: Stekao sam utisak da niko nije protiv, takve stvari uvijek donesu nešto novo

"Razumijem ekipe koje igraju Evroligu da im sve to povećava broj utakmica, ali sigurno će Dubai učiniti ABA ligu zanimljivijom za ovaj region... U svakom slučaju sve gledam kroz pozitivne stvari"

6980 pregleda 2 komentar(a)
Pavićević, Foto: KK Mornar/Mediapro
Pavićević, Foto: KK Mornar/Mediapro

Regionalna liga od naredne sezone na neki način će postati internacionalna, pošto će dio Admirabet ABA lige biti i Dubai.

Skupštini ABA lige u utorak je donijela odluku da košarkaški klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata od naredne sezone bude dio regionalnog takmičenja, a tu vijest prokomentarisao je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

"Mogu da imam stav samo kao trener, a ne ispred kluba, a on je da takve stvari uvijek donesu nešto novo", istakao je Pavićević za YouTube kanal barskog kluba.

Na pomenutoj Skupštini nije prisustvovao niko iz Budućnost Volija, a jedini koji nije glasao bio je aktuelni šampion Partizan. Iz Budućnosti su naglasili da taj klub nema ništa protiv da se Dubaiju već od sljedeće sezone omogući igranje u ABA ligi, ali insistira na tome da prijem bude obavljen uz poštovanje ugovora i statuta.

"Dubai je izazvao razne reakcije, ne samo u ABA ligi već i u Evroligi. Utisak koji sam stekao jeste da niko nije protiv ulaska tog kluba, dok pojedini normalno gledaju neke više i svoje interese i ne kritikujem ih zbog toga", naglasio je Pavićević.

Smatra i da će Dubai donijeti nešto novo.

"Da, neku novu dimenziju, a vidjećemo kako će sve da izgleda", dodao je šef struke Mornara.

Ulazak Dubaija donijeće i proširenje ABA lige sa 14 na 16 timova, a sve to moglo bi da znači i da na kraju Mornar obezbijedi opstanak i bez baraža.

"Razumijem ekipe koje igraju Evroligu da im sve to povećava broj utakmica, ali sigurno će Dubai učiniti ABA ligu zanimljivijom za ovaj region... U svakom slučaju sve gledam kroz pozitivne stvari i imam takvo mišljenje u ulasku tog kluba", zaključio je Pavićević.

Bonus video: