Rastali se Mornar i Luković: "Momak koji je postao legenda kluba"

"Učestvovao je u istorijskom osvajanju titule 2018. godine, a u ovoj, najtežoj, borbi za opstanak dao je nesebičan doprinos, postao je najbolji bloker u istoriji ABA lige i tako postao legenda 'ponosa Bara'. Hvala ti i srećno"

6928 pregleda 6 komentar(a)
Luković, Foto: Mornar/Media Pro
Luković, Foto: Mornar/Media Pro

Bio je tu kada se slavila istorijska titula u Crnoj Gori, bio je i ove sezone kada je sve išlo mnogo teže i kada je pomogao Mornaru u borbi za opstanak u Admiralbet ABA ligi.

Sada je vrijeme za drugi odlazak iz Bara - Uroš Luković više nije košarkaš Mornara, objavio je klub iz "Topolice".

"Učestvovao je u istorijskom osvajanju titule 2018. godine, a u ovoj, najtežoj, borbi za opstanak dao je nesebičan doprinos, postao je najbolji bloker u istoriji ABA lige i tako postao legenda 'ponosa Bara'. Hvala ti i srećno", napisao je klub iz Bara.

Luković je kroz karijeru nosio dresove mnogih klubova, između ostalih Partizana i Lovćena, a poslije prvog odlaska iz Mornara nastupao je za Zadar. U Bar se vratio početkom decembra nakon što je posljednji angažman imao u Metalcu.

Ove sezone je u prosjeku bilježio 7,8 poena, 5,3 skoka i 2,2 blokade, a na meču sa Cibonom je stigaio do 273. rampe u ABA ligi i tako postao najbolji bloker u istoriji regionalnog takmičenja.

Bonus video: